Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
24 juni 2009


--Persbericht-

College houdt vast aan afsluiting Markt Groenlo

Het College van B&W houdt vast aan haar voornemen om de Markt en de Beltrumsestraat in Groenlo gedurende de zomermaanden in het weekend af te sluiten voor auto's en bromfietsers. De afsluiting gaat in het weekend van vrijdag 3 juli aanstaande in. Het college heeft wel een aanpassing gedaan in de tijden van afsluiting.

De afsluiting moet er toe leiden dat de Markt meer tot haar recht komt als verblijfsplek voor toeristen, bezoekers en inwoners. De afgelopen weken is via het forum op de gemeentelijk website veelvuldig gereageerd. Het college is van mening dat er een goede discussie is gevoerd tussen voor- en tegenstanders. Ook tijdens een informatiebijeenkomst in de Oude Calixtuskerk werden argumenten voor en tegen uitgewisseld.

Argumenten voor en tegen
Bij de argumenten voor en tegen werden ook alternatieven aangedragen. Bijvoorbeeld andere afsluitingstijden of juist wel of niet afsluiten van bepaalde wegen. Het college heeft alle informatie afgewogen en besloten geen wijzigingen in de afsluiting van wegen aan te brengen. Wel zijn de tijden van de afsluiting aangepast. Dat betreft vooral de zaterdagmorgen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van een aantal ondernemers in dit gebied wat betreft bevoorrading en uitlevering van goederen. Het college gaat er van uit dat het nu genomen besluit het meest recht doet aan de doelstelling: de Markt tot haar recht laten komen als verblijfsplek voor toeristen, bezoekers en inwoners.

De afsluiting
De afsluiting van de Markt gaat over de maanden juli t/m september. Met de aanpassing op de zaterdagochtend en maandagmorgen ziet de afsluiting er als volgt uit:

o Vrijdag 18.00 tot 24.00 uur.
o Zaterdag 11.00 uur tot zondagavond 24.00 uur.

Op de zaterdagochtend tot 11.00 uur én op de maandagmorgen vroeg is de Markt dus wel weer bereikbaar voor het autoverkeer. Het is de bedoeling dat deze afsluiting jaarlijks zal terugkeren in de weekenden die vallen binnen de periode van 30 april tot 1 oktober.

Informatie
Volgende week staat op de gemeentepagina in de Elna en Groenlose Gids en op de gemeentelijke website een duidelijke beschrijving van de maatregelen. Dus waar de afsluitingen staan, de voorgestelde omleidingsroutes, vooraankondigingsborden etc. Ook gaat er een brief uit naar de ondernemers en bedrijven om hun leveranciers te informeren en afspraken te maken over het aanleveren van goederen. Wie vragen heeft over de verkeerstechnische maatregelen kan contact opnemen met dhr. G. Stek, te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente 0544- 393535.