Ingezonden persbericht



---


Persbericht woensdag 24 juni 2009

Introweb stimuleert gebruik nieuwe internetadressen Huidige adressen binnen 2 jaar op

Door de sterke groei van internet raken de internetadressen voor nieuwe websites en verbindingen binnen 2 jaar op. Internet provider Introweb uit Hengelo wil daarom het gebruik van het nieuwe adressen systeem, bekend onder de naam IPv6, stimuleren. Voor een symbolisch bedrag van (IPv)6 Euro per maand biedt Introweb een ADSL verbinding die volledig geschikt is voor IPv6.

Nieuwe toepassingen met IPv6
Naast de PC of laptop werken ook veel smartphones, telefoontoestellen, alarminstallaties en videorecorders al met een eigen internetadres. In de toekomst zal de behoefte naar internetadressen nog verder toenemen doordat steeds meer apparaten op internet aangesloten worden. Zo kan bijvoorbeeld een koelkast met een eigen internetadres zelf aan de leverancier melden dat er onderhoud nodig is.

IPv6 voorziet in een welhaast oneindige hoeveelheid internetadressen. Voor elke aardbewoner zijn er 50.000 quadriljoen beschikbaar. Hierdoor kan elk denkbaar apparaat worden aangesloten. Hiernaast biedt IPv6 ook nog een aantal andere verbeteringen op het gebied van gegevensbeveiliging en mobiel werken.

Stimuleren gebruik
Introweb biedt gedurende 1 jaar een 8Mbit ADSL verbinding aan voor het symbolische bedrag van (IPv)6 Euro per maand, inclusief internetadressen naar behoefte. Een voor IPv6 geschikte router is verkrijgbaar voor 125,-. Omdat het om een pilot gaat kunnen maximaal 100 klanten gebruik maken van deze aanbieding.

Introweb hoopt hiermee een steentje bij te dragen aan de bewustwording van het probleem en wil zakelijke gebruikers alvast kennis laten maken met de mogelijkheden van IPv6. Ook ontwikkelaars met nieuwe ideeën voor IPv6 zijn welkom om hiervan gebruik te maken.

einde persbericht



Ingezonden persbericht