Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
23-06-2009

Amsterdam Research project

VU-studenten presenteren onderzoek naar opkomende markten

Een onderzoeksgroep van 24 studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de Vrije Universiteit heeft in Indonesië en Maleisië vijf weken lang onderzoek gedaan voor zeven verschillende bedrijven. Zij maken deel uit van het Amsterdam Research Project. 24 juni presenteren zij de diverse onderzoeksresultaten tijdens een seminar over de kansen van bedrijven in opkomende markten. Onderzoek naar de medische sector, de rubber- en palmolieindustrie, havens, finance en expatriates komt aan bod. De pers is van harte uitgenodigd.

Ieder jaar doet een groep studenten van de VU onderzoek voor bedrijven naar hun mogelijkheden in opkomende markten: India, China, Vietnam, Brazilië en dit jaar Indonesië en Maleisië. Ook dit jaar konden de studenten tijdens hun onderzoek een kijkje nemen in de mogelijkheden en cultuur van diverse opkomende markten.

De studenten worden tijdens het seminar aangevuld door Matthijs van den Broek en Paul Steverink die veel kennis en ervaring hebben op het gebied van opkomende markten.

Het Amsterdam Research Project is een unieke kans voor studenten om ervaring op te doen en een unieke kans voor bedrijven om hun onderzoek te laten uitvoeren. In 2010 gaat het project naar Zuid-Korea: de elfde handelsnatie ter wereld.



Vrije Universiteit Amsterdam