Ingezonden persbericht


Brandmelderactie is doorslaand succes

Wooncompagnie reikt op ludieke manier

eerste gratis rookmelder uit aan huurder!

Wooncompagnie reikt op woensdag 24 juni de eerste gratis rookmelder uit, aan een huurder uit Schagen. Letterlijk en figuurlijk met alle toeters en bellen! Deze dag zal een brandweerauto van het korps Schagen namelijk bij de betreffende huurder komen voorrijden en vervolgens zal de rookmelder persoonlijk worden overhandigd. Wooncompagnie startte in april met een speciale rookmelder-actie: alle huurders konden zich aanmelden voor een gratis rookmelder en extra melders bestellen tegen een zeer gereduceerd tarief.

Wooncompagnie hecht veel waarde aan de veiligheid van de huurders en dus ook aan de brandveiligheid. Om die reden is de woningcorporatie gestart met de rookmelder-actie. Alle huurders werd een gratis rookmelder van First Alert (met een winkelwaarde van E 24,95) aangeboden. Bovendien konden extra melders met een flinke korting (voor slechts 10 euro, inclusief BTW) worden besteld. De actie is een groot succes geworden; 5000 huurders meldden zich aan.

Rookmelders redden levens

Onderzoek heeft uitgewezen dat een rookmelder levens redt; met een werkende rookmelder in huis is de kans dat een woningbrand wordt overleefd vele malen groter. De cijfers: In ons land breekt jaarlijks gemiddeld in zo'n 8000 woonhuizen brand uit. Hierbij vallen rond de 50 doden en 500 gewonden. Zeventig tot 80 procent van de brandslachtoffers valt 's nachts, tussen middernacht en 6.00 uur in de ochtend, terwijl de mensen slapen. Dankzij een rookmelder kunnen bewoners een brand tijdig ontdekken, waardoor een fatale afloop kan worden voorkomen.

De gecertificeerde rookmelder die de huurders krijgen produceert een zeer duidelijk waarschuwingssignaal (85 decibel) en is eenvoudig te installeren en te onderhouden. Gegevens over de eigenschappen, werking, installatie en het onderhoud van de melder vinden huurders in de bijgesloten gebruiksaanwijzing van First Alert.