Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 25-06-2009

Straatroof

UTRECHT Op de Kloosterlaan vond in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 juni een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 20-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 01.05 uur over de Marnixbrug in de richting van de Kloosterlaan. Ter hoogte van het trappetje werd zij plotseling door twee mannen vast gepakt. Eén van de mannen trok aan haar tas. Ondanks hevig verzet van de vrouw, zagen de verdachten toch kans haar tas te bemachtigen en renden weg in de richting van de Betonbuurt.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Heling

UTRECHT- De politie heeft woensdagmorgen een man aangehouden omdat hij verdacht wordt van heling.

Een vrouw belde omstreeks 11.50 uur naar de politie omdat haar gestolen bloemen nu te koop aangeboden werden bij een bloemenstal op de markt aan het Vredenburg. Agenten onderzochten de melding en constateerden bij meerdere kramen, van dezelfde eigenaar, dat er bloemen werden verkocht die van diefstal afkomstig waren. Een 32-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hij wordt verdacht van het helen van de bloemen.

Steekincident

UTRECHT- In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 juni heeft de politie een man aangehouden omdat hij een plaatsgenoot had gestoken.

Rond 00.05 uur kregen twee mannen ruzie in de omgeving van de Bemuurde Weerd. Het tweetal, 46 en 52 jaar oud en beiden uit Utrecht, hadden ruzie gekregen om een vrouw. Tijdens de ruzie stak de 52-jarige man in op de 46-jarige Utrechter. De verdachte reed hierna op zijn fiets weg in de richting van het Moreelsepark. Hier konden agenten de Utrechter aanhouden en voor verhoor meenemen naar het bureau. Het slachtoffer kon na behandeling weer naar huis.