Gemeente Etten-Leur

Wijk&Idee - Gemeente en Woonstichting zoeken wijkideeën

Gemeente en Woonstichting Etten-Leur zoeken wijkideeën

image

De gemeente Etten-Leur en Woonstichting Etten-Leur hebben de handen ineen geslagen en het project Wijk&Idee gelanceerd. Inwoners kunnen hun ideeën om (de contacten in) hun wijk of buurt te verbeteren bij de gemeente inleveren tot en met 15 september a.s. Een aantal geopperde ideeën zal worden uitgevoerd.

In 2010 en 2011 is elk jaar en voor iedere wijk EUR 20.000,- beschikbaar om nieuwe wijkideeën uit te voeren. Voor het buitengebied is in elk van deze jaren EUR 10.000,- gereserveerd. Er is ruimte voor zowel grote als kleine projecten.

De belangrijkste spelregel is dat het idee sociaal is, in het gezamenlijk belang van de straat, buurt of wijk en dat iedereen eraan kan meedoen. Dit kunnen activiteiten zijn om de contacten in de buurt te verbeteren, maar ook het opknappen van een speeltuintje of het samen aanleggen en/of onderhouden van een perkje horen hierbij.

Via een selectie worden de haalbare ideeën uitgezocht, waarna de inzenders hun idee verder gaan uitwerken. Hierbij krijgen ze hulp van opbouwwerk, woonconsulenten en buurtbeheer. Buurtbewoners gaan zelf campagne voeren voor hun idee, waarna iedereen op de ideeën kan stemmen. De wijkideeën met de meeste stemmen worden uitgevoerd.

Bij elke woning in Etten-Leur wordt deze week een folder bezorgd met daarin de spelregels en het verloop van het project. Ook bevat de folder een antwoordkaart, waarmee geïnteresseerden meer informatie kunnen aanvragen of hun wijkidee tot en met 15 september a.s. kunnen indienen.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de gemeente Etten-Leur via telefoonnummer 076 5024554 of via de mail naar info@etten-leur.nl. Ook is er informatie te vinden op de gemeentelijke internetsite. Wie de folder van Wijk&Idee niet heeft ontvangen, kan deze afhalen in het informatiecentrum in het Stadskantoor.

Zomerkermis
Er is 1 vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl