Gemeente Waterland

25 juni 2009

Oproep - Weet u een slogan voor Monnickendam?

Monnickendam heeft het, Mijn Monnickendam, Monnickendam nodigt uit, Heerlijk Monnickendam, ... Weet u een slogan voor ons mooie Monnickendam? De Taakgroep Versterking Monnickendam (TVM) is voor Monnickendam op zoek naar een zeer korte slogan. Dit mag ook een `kreet' zijn. De taakgroep is uitdrukkelijk niet op zoek naar (lange) zinnen; het gaat om een korte pakkende tekst van maximaal drie woorden.

De TVM is een door de gemeente ingestelde werkgroep die hard werkt aan een aantal maatregelen om onze monumentale binnenstad levendiger te maken. In deze taakgroep zitten vooral vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, het hoofdbedrijfschap, de Kamer van Koophandel en binnenkort ook inwoners. Samen met de Stichting Promotie Waterlandse Evenementen (SPWE) heeft zij het idee opgepakt om op zoek te gaan naar een herkenbare slogan voor Monnickendam. Vele steden en dorpen zijn ons daarin voorgegaan. Denk bijvoorbeeld aan `Deventer Boekenstad', `Groningen heeft het' en `I AMsterdam'.

Door deze slogan breed uit te dragen en te gebruiken bij alles dat betrekking heeft op Monnickendam in relatie tot toeristen en evenementen hopen we dat Monnickendam en in bredere zin de hele gemeente Waterland meer bekendheid krijgt als plek die de moeite waard is om (vaker) te bezoeken!

Wij vragen uw creativiteit als Waterlander en verzoeken iedereen die zich geroepen voelt om met ideeën te komen. Uit alle ideeën selecteren de leden van de TVM en SPWE de meest pakkende slogan. In deze krant en op de website van de gemeente Waterland en de SPWE maken we deze vervolgens bekend.

De inzender die uiteindelijk de meest pakkende slogan bedenkt, ontvangt hiervoor een waardebon van EUR 75,- om te besteden aan een van de vele leuke uitgaansmogelijkheden in Monnickendam. Uiteraard ontvangt u ook een eervolle vermelding.

U kunt uw idee(ën) uiterlijk 16 juli aanstaande mailen naar gemeente@remove-this.waterland.nl onder vermelding van Slogan Monnickendam, of per post naar Gemeente Waterland, t.a.v. mevrouw I. Lubrun, Postbus 1000, 1140 BA, Monnickendam. Vergeet u niet ook uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

---