Gemeente Valkenswaard

Bestemmingsplan Lage Heideweg in juli in gemeenteraad

Bestemmingsplan Lage Heideweg in juli in gemeenteraad

Het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard heeft op 23 juni besloten om het bestemmingsplan 'Lage Heideweg' in juli ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Ook het college van Bergeijk zal het plan in juli in de gemeenteraad brengen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 26 maart tot en met 6 mei voor iedereen ter inzage gelegen in de gemeentehuizen van Valkenswaard en Bergeijk. Gelijktijdig daarmee lag het ontwerpbesluit ter inzage voor het vaststellen van hogere grenswaarden op basis van de Wet geluidhinder voor het ontwerpbestemmingsplan.

In de periode van terinzagelegging kwamen in totaal 24 zienswijzen binnen: 22 hadden betrekking op het ontwerpbestemmingsplan en 2 op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder. De zienswijzen zijn verwerkt in een notitie en voorzien van een reactie van de gemeente. Het college stelde op 23 juni ook de zienswijzennotitie vast met daarbij de gemeentelijke reactie. De indieners van een zienswijze krijgen hierover één dezer dagen persoonlijk bericht. De ingediende zienswijzen hebben geleid tot enkele kleine aanpassingen in het ontwerpbestemmingsplan. Ook zijn er enkele kleine ambtelijke wijzigingen doorgevoerd.

Behandeling in commissie en raad
Het bestemmingsplan wordt behandeld in de commissievergadering van donderdag 9 juli aanstaande en vervolgens ter vaststelling aangeboden voor de raadsvergadering van donderdag 23 juli.

Beide vergaderingen zijn openbaar en beginnen om 20.00 uur in het gemeentehuis aan de Hofnar 15 in Valkenswaard. Bij de commissievergadering bestaat spreekrecht. Meer over het spreekrecht vindt u in het artikel over de commissievergadering elders in dit bulletin.

Het college heeft op 23 juni ook het besluit voor het vaststellen van hogere grenswaarden wegverkeerslawaai genomen. Dit is een bevoegdheid van het college en hoeft dus niet aan de gemeenteraad te worden voorgelegd.

Achtergrond
Het plangebied voor de Lage Heideweg omvat het wegtracé en een aangrenzend gebied wat globaal wordt begrensd door de westzijde van de Mgr. Smetsstraat, Westerhovenseweg/Dommelsedijk en het nieuwe tracé. De geplande Lage Heideweg start aan de westzijde op het grondgebied van de gemeente Bergeijk, direct westelijk van de Keersop. Daar wordt de bestaande N397 in zuidoostelijke richting afgebogen. Het vervolg van de weg loopt ongeveer parallel westelijk van de Venbergseweg. Verderop buigt de weg verder af in zuidelijke richting om ter hoogte van de bosrand aan te sluiten op de bestaande N69 (Luikerweg).

De aanleg van de weg is voorzien vanaf medio 2010 en neemt circa anderhalf jaar in beslag.

De Lage Heideweg wordt een provinciale weg. De voorbereidingen en de realisatie zijn in handen van de gemeente Valkenswaard. Na aanleg wordt de Lage Heideweg in eigendom overgedragen aan de provincie Noord-Brabant.

Meer informatie
Voor nadere informatie over het bestemmingsplan of de procedure Wet geluidhinder kunt u terecht bij de heer B. Vorster van afdeling Leefomgeving van de gemeente Valkenswaard. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2083612.