Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 juni 2009



Dronken snorfietsbestuurder moet rijbewijs inleveren Enschede
Woensdag 24 juni hebben surveillerende agenten een man aan de Hendrik ter Kuilestraat in Enschede aangehouden voor het besturen van een snorfiets onder invloed van alcohol. De man had een alcoholpromillage van 1,7. Een controle van het voertuig wees uit dat de man met een vals kenteken reed. Het rijbewijs van de man, 34 jaar en woonachtig in Enschede, is ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2009002268)

Hennepplantage aangetroffen
Almelo
In een woning aan de Reigerstraat in Almelo is op woensdag 24 juni een in werking zijnde hennepplantage ontdekt en ontmanteld. In de woning werden 27 hennepplanten in beslag genomen. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten vernietigd. De bewoner, een 48-jarige man, is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009001958)

Fietser gewond na aanrijding

Enschede

Een 68-jarige fietser uit Enschede raakte woensdag 24 juni gewond, toen hij werd aangereden door een automobiliste in Enschede.

Woensdagavond 24 juni omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Ripperdastraat in Enschede. Bleek dat een 60-jarige automobiliste uit Enschede vanaf de rotonde de Ripperdastraat op reed. Hierbij zag zij een 68-jarige fietser uit Enschede over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser moest zich onder doktersbehandeling stellen. (2009002204)

Vrouw krijgt een rode kaart, mag een jaar lang geen horeca bezoeken in Enschede Enschede
Een 20-jarige vrouw uit Enschede heeft een rode kaart ontvangen en mag een jaar lang niet bij alle 61 horecagelegenheden in Enschede komen.

Op zondag 21 juni bezocht een 18-jarige vrouw uit Denekamp een horecagelegenheid op de Oude Markt in Enschede. Tijdens het dansen raakte de 18-jarige vrouw per ongeluk een 20-jarige vrouw uit Enschede. De 20-jarige was hier niet van gediend en haalde uit met een kapot geslagen glas. De 18-jarige werd in haar gezicht geraakt en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De 20-jarige vrouw werd aangehouden. Woensdag 24 juni mocht de 20-jarige het politiebureau verlaten. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. In het kader van het collectieve horecaverbod heeft de 20-jarige een rode kaart uitgereikt gekregen. Zij mag bij 61 aangesloten horeca gelegenheden in Enschede voor de duur van één jaar niet naar binnen. (09-073364)

Twee gewonden tijdens aanrijding Hengelo
Een 42-jarige automobiliste uit Hengelo en een 34-jarige automobiliste uit Hengelo, raakte woensdag 24 juni gewond tijdens een aanrijding in Hengelo.

Woensdagmiddag 24 juni omstreeks 12.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Oldenzaalsestraat / Castorweg in Hengelo. Een 42-jarige automobiliste uit Hengelo merkte te laat op dat het voorgaande verkeer stil stond voor het verkeerslicht. De vrouw reed tegen een 34-jarige automobiliste op, deze schoot vervolgens door tegen een 50-jarige automobilist uit het Duitse Epe. Door de aanrijding vloog de auto van de 42-jarige over de kop. De 34-jarige automobiliste moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd. De 42-jarige en de 34-jarige werden met onbekend letsel door ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. (2009002053)




Politie Twente