Ingezonden persbericht


Gratis cursus arbeidsrecht voor nieuwe leden
Koninklijke Horeca Nederland start nieuwe ledenwervingscampagne

Woerden, 25 juni 2009- Koninklijke Horeca Nederland lanceert vandaag een nieuwe ledenwervingscampagne om horecaondernemers die nog geen lid zijn te informeren over de vele voordelen van het lidmaatschap. De campagne loopt een half jaar en wordt uitgerold aan de hand van vier thema's: personeel, rendement, financiële ledenvoordelen en regelgeving. Uit een onderzoek onder potentiële leden is gebleken dat nieuwe ondernemers over deze thema's graag ondersteuning en advies willen hebben. Wie zich voor 7 augustus aanmeldt, ontvangt een gratis cursus arbeidsrecht.

Lodewijk van der Grinten, directeur Koninklijke Horeca Nederland: "Met deze nieuwe opzet zorgen we voor continue aandacht over de voordelen van het lidmaatschap. Wij vinden het belangrijk dat startende horecaondernemers in deze zware tijden een steuntje in de rug krijgen. Het is ook onze plicht om hen te wijzen dat ze bij ons terecht kunnen voor ondersteuning en (financiële) voordelen. Voor onze bestaande leden besparen we nu al gemiddeld zo'n E 700 euro per lid aan kosten, bijna tweemaal de jaarlijkse contributie".

Personeel
De nieuwe campagne start met een direct mail over het thema 'personeel'. Hierin wordt aandacht besteed aan belangrijke personeelsvraagstukken: wat als uw medewerker lang ziek is of hoe lang heeft een medewerker recht op buitengewoon verlof? Maar ook vragen over het opstellen of ontbinden van arbeidsovereenkomsten, flexibele arbeidscontracten, arbeids-conflicten, de CAO Horeca en andere zaken komen aan de orde. Ondernemers kunnen hiervoor terecht bij Koninklijke Horeca Nederland. Niet alleen voor informatie en advies (telefonisch of persoonlijk via één van de 28 consultenten in de regio) maar ook voor relevante kortingen voor salarisberekeningen, salarisadministratie en verzuimkortingen. Voor een gespecialiseerd advies, bijvoorbeeld ondersteuning bij ingewikkelde ontslagprocedures, kan tegen een gereduceerd tarief gebruik worden gemaakt van bedrijfsadviseurs of juristen.

Nu lid worden: gratis cursus arbeidsrecht
Wie zich voor 7 augustus aanmeldt als nieuw lid, krijgt een gratis cursus 'arbeidsrecht' ter waarde van E 95,-. Deze cursus informeert over de werking van ontslagvergunningen, ontbindingen, loonvorderingen en de CAO Horeca. Voor meer informatie over het lidmaatschap kunnen ondernemers tijdens kantooruren (09.00-17.00 uur) bellen met de afdeling Ledenwerving (0348-489428) of mailen naar ledenwerving@horeca.org.

Over Koninklijke Horeca Nederland
Koninklijke Horeca Nederland is de organisatie die de belangen van de Nederlandse horeca- ondernemer op deskundige en efficiënte wijze vertegenwoordigt. Dit doet zij door te faciliteren in kortingen, informatie en advies, belangenbehartiging en lobby. Behalve haar rol als belangenorganisatie, is Koninklijke Horeca Nederland hét Horeca Kennis & Innovatie Centrum in Nederland dat faciliteert in actuele informatie en trends op het gebied van eten, drinken, slapen en recreëren. In deze hoedanigheid werkt Koninklijke Horeca Nederland aan de toekomst en ontwikkeling van het horecavak in Nederland.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie -