Nationale vrijwilligersdag voor vrijwilligers van de kinderboerderijen


HILVARENBEEK, 20090622 -- Wat hebben ruim 500 vrijwilligers van de verschillende Nederlandse kinderboerderijen te zoeken in de dierentuin? Eigenlijk vooral een lekker dagje uit. Als blijk van waardering voor al het werk dat zij verzet hebben voor `hun' kinderboerderij. Want voor veel kinderboerderijen zijn de vrijwilligers onmisbaar. En dus mogen ze weleens beloond worden voor hun onvoorwaardelijke inzet. Vandaar dat op 25 juni de eerste vrijwilligersdag voor kinderboerderijen plaatsvindt in Safaripark Beekse Bergen. Georganiseerd door Stichting KinderBoerderijen Nederland (SKBN).

Het wordt dringen geblazen bij de entree van het Safaripark in Hilvarenbeek. Op donderdagochtend zullen de ruim 500 vrijwilligers voor de poorten van het safaripark te vinden zijn. Om half 11 is er een gezamenlijk welkomstwoord. En dan wordt ook het startschot gegeven voor de competitie "Kinderboerderijvrijwilliger van het jaar". Dan zal ook de eerste nominatie bekend gemaakt worden door niemand minder dan TV-dierenarts Henk Lommers. Natuurlijk wordt de beheerders van kinderboerderijen dan ook gevraagd om hun vrijwilliger(s) te nomineren als Kinderboerderijenkanjer.

Hierna zullen de vrijwilligers op eigen gelegenheid een welverdiend bezoek aan het park brengen.

Kinderboerderijvrijwilliger van het jaar
Op de vrijwilligersdag zal ook het startschot klinken voor de competitie Kinderboerderijvrijwilliger van het Jaar. Vanaf 25 juni kunnen beheerders en bestuurders van de kinderboerderijen `hun' vrijwilliger(s) inzenden. Er zijn twee categorieën: de volwassen kinderboerderijenkanjer en de Aanmoedingsprijs Kinderboerderijenkanjer voor kinderen tot en met 12 jaar. De (gemotiveerde) inzending wordt door de SKBN beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Voldoet de vrijwilliger hier aan? Dan ontvangt hij/zij een oorkonde waarop staat dat hij/zij genomineerd is voor de competitie. Uit alle nominaties wordt per categorie een selectie gemaakt. En uit die selectie kiezen de kinderboerderijen de winnaar: dé Kinderboerderijvrijwilliger van het jaar!





Stichting Kinderboerderijen Nederland