Gemeente Brummen


Veel onderwerpen op agenda juni-raad

(Oorspronkelijke publicatie datum: 13-06-2009)

Donderdagavond 25 juni 2009 vindt weer een besluitvormende raadsvergadering plaats, ditmaal de laatste vergadering voor de zomervakantie. Op de agenda staan ditmaal zeventien onderwerpen. Over vier willen de raadsleden in ieder geval willen spreken voordat ze een besluit gaan nemen. Ook telt de agenda elf hamerstukken. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk openbaar en begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Veel onderwerpen
De vier onderwerpen die de gemeenteraad in ieder geval gaat bediscussiëren zijn de gescheiden inzameling van plastic- en kunststofafval, de herstructurering van de toeristische informatiestructuur, de conceptverordening langdurigheidstoeslag voor het jaar 2009 en de vaststelling van het beeldkwaliteitsplan voor de eerste fase van het woningbouwproject Lombok-Zuid. De onderwerpen die als hamerstuk op de agenda staan zijn het jaar-verslag van de Stichting Archipel over 2008, de jaarstukken over 2008 van de gemeente Brummen, de programmabegroting 2010 van de regio Stedendriehoek, de jaarstukken 2008 van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland, de programmabegroting 2010 van diezelfde veiligheidsregio,de vergoeding woon-werkverkeer voor de wethouders, de programmabegroting over 2010 van de GGD Gelre-IJssel, de oriëntatienotitie over het opstellen van archeologiebeleid, mandaat en bevoegdheden wettelijke verplichtingen BAG, de evaluatie van het gemeentelijke subsidiebeleid Naar eigen vermogen en de vaststelling van de grondexploitatie voor de nieuwe wijk Lombok-Zuid. Hamerstuk wil overigens zeggen dat normaliter de gemeenteraad een besluit neemt zonder daarover een inhoudelijk debat te gaan voeren. Meestal omdat dit voorstelkan rekenen op de steun van alle fracties in de raad.

Stukken raadplegen
Voor belangstellenden liggen vanaf vrijdag 19 juni 2009 exemplaren van de agenda met de bijbehorende stukken gereed bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Ook kunt u de vergaderstukken vanaf die dag raadplegen en downloaden via deze website.

Als gevolg van het op 28 september 2006 vastgestelde reglement van orde voor vergaderingen van de gemeenteraad is het niet meer mogelijk bij de besluitvormende raadsvergadering in te spreken. De inspraakmogelijkheden bij de fora zijn echter verruimd.