Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 16 juni 2009

workshops uiterlijke verzorging voor oncologiepatiënten in MCA

Een goed verzorgd uiterlijk geeft zelfvertrouwen. Ook in geval van ziekte. Daarom organiseren de verpleegafdeling en dagbehandeling oncologie van Medisch Centrum Alkmaar (MCA), in samenwerking met stichting Goed Verzorgd, Beter Gevoel, vanaf dit najaar workshops 'Uiterlijke verzorging voor mensen met kanker'. Naast de workshops krijgen op de verpleegafdeling en dagbehandeling oncologie opgenomen patiënten individueel advies en behandeling van een huidtherapeute aangeboden.

uiterlijk
Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk. Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Tijdens de workshops, die in het ziekenhuis plaatsvinden, krijgen de in behandeling zijnde oncologische patiënten van het MCA tips en adviezen van een team dat bestaat uit speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, visagisten en een kapper/haarwerker. Ook gaan zij zelf aan de slag met huidverzorging en make-up.

kickoff
Vooruitlopend hierop zijn er op donderdag 25 juni a.s. speciale workshops met hetzelfde thema voor de teamleden van de betreffende afdelingen. Door zelf zo'n workshop mee te maken, weten zij wat patiënten ervan kunnen verwachten en kunnen zij hen helpen bij de uiterlijke verzorging.

Goed Verzorgd, Beter Gevoel
Het MCA biedt de workshops aan in samenwerking met de Stichting Goed Verzorgd, Beter Gevoel (www.goedverzorgdbetergevoel.nl). Deze stichting steunt mensen met kanker bij hun uiterlijke verzorging. Voor het MCA doen zij dit in samenwerking met diverse professionals uiterlijke verzorging uit de regio.

contactpersoon: afdeling marketing & communicatie