Gemeente Nieuwegein



Kleurrijke tentoonstelling eerste paaltjes Stadskwartier

vrijdag, 26 juni 2009

Op vrijdag 12 juni gaven ruim 150 kinderen samen met onder andere burgemeester De Vos het startsein voor de bouw van Stadskwartier in de nieuwe binnenstad van Nieuwegein. Gewapend met helm en hamer sloegen de leerlingen van vier Nieuwegeinse basisscholen ieder een `eerste paaltje' rond het Stadskwartier logo. De versierde paaltjes vormen momenteel een kleurrijke tentoonstelling die de hele zomervakantie te bewonderen is in het Infocentrum Binnenstad.

Stadskwartier voor heel Nieuwegein

Stadskwartier Nieuwegein CV, een samenwerking tussen Multi Vastgoed uit Gouda en ING Real Estate uit Den Haag, was initiatiefnemer van de feestelijke viering van de start van de bouw van dit woning- en winkelblok in het Stadskwartier. Op de bouwplaats werden onder tromgeroffel van Burgemeester Cor de Vos 4 grotere palen geslagen door directieleden Richard Reulink (Multi Vastgoed), Wilfred van der Neut (ING Real Estate), Paul Tankink (Corio) en wethouder Bert Lubbinge. Om de symboliek dat het nieuwe centrum bestemd is voor alle Nieuwegeiners kracht bij te zetten zijn de verschillende scholen gevraagd hun medewerking te verlenen door vooraf paaltjes te versieren en deze ter plaatse `te slaan'.

Zo feestelijk mogelijk

"Versier de paaltjes zo feestelijk mogelijk" was de opdracht voor de leerlingen van Basisschool Lucas Batau, Koningin Beatrixschool, Fluenta Willem Alexander en O.B.S. De Schakel. En het resultaat mag er zijn. Geverfd in alle kleuren van de regenboog, versierd met linten, strikken en een enkele zelfs met botten, zorgen de paaltjes voor een vrolijke tentoonstelling die het bezoeken waard is.

Tentoonstelling

De eerste paaltjes en foto's van het evenement in de bouwput zijn vanaf dinsdag 30 juni te bewonderen in het Infocentrum Binnenstad. De tentoonstelling blijft de hele zomervakantie staan zodat deelnemende leerlingen en hun ouders de kunstwerken kunnen bezoeken. Het Infocentrum Binnenstad zit op Borgstede 1, achteraan Parkeerterrein West in de binnenstad.