CDA

Blanksma: Kenniswerkers moeten voor Nederlandse bedrijven behouden blijven

De Kamer sprak deze week over kenniswerkers; mensen die bijvoorbeeld op Research & Development-afdelingen van grote bedrijven werken. Door de crisis bezuinigen veel bedrijven juist op deze afdelingen. Maar kenniswerkers zijn van groot belang om Nederland ook in de toekomst een goede, concurrerende economie te laten zijn. Daarom investeert het Kabinet veel geld in de kenniswerkers.

Door ze bijvoorbeeld tijdelijk voor andere klussen in te zetten, zodat ze later weer bij hun eigen bedrijven terecht kunnen. CDA-kamerlid Elly Blanksma vroeg de minister in het debat hoe dit geld precies verdeeld wordt, en hoe deze regeling in de praktijk uitpakt.

âHet CDA zou bijvoorbeeld graag zien dat deze kenniswerkers tijdelijk maatschappelijke projecten, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, zouden doen. We willen weten hoe het Kabinet hierop inspeeltâ, zegt Blanksma. Het Kamerlid brak bovendien een lans voor samenwerking met het MKB. Het risico van de regeling is dat er vooral veel geld gaat naar grote projecten bij grote bedrijven. âTerwijl er ook goede samenwerkingsprojecten van MKB-bedrijven zijn. We willen graag dat een gedeelte van het budget daar ook heen gaat.â
---