Politie Hollands Midden

Politieberichten Hollands-Midden 26 juni 2009

Lisse Politie zoekt doorrijder na ongeval De politie is op zoek naar een scooterrijder die op donderdag 25 juni tussen 19.30 en 20.00 uur een 55-jarige Lissese had aangereden en was doorgereden. De vrouw liep over het voetpad bij het park bij de Hannie Schaftlaan met haar hond, toen ze van achter werd aangereden. De vrouw viel en de scooter reed door. Het is onbekend in welke richting de scootterrijder is weggereden. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het Spaarneziekenhuis in Haarlem waar enkele kneuzingen werden geconstateerd. De politie is op zoek naar de scooterrijder of getuigen die iets hebben gezien. Zij kunnen bellen met de politie via 0900 - 8844.

Leiden Alerte getuige belt 1-1-2, verdachten gepakt Doordat een getuige vrijdag 26 juni rond 00.20 uur direct 1-1-2 belde toen hij drie jongens een deur van een woning zag forceren, kon de politie de drie al snel aanhouden. De getuige bleef de drie mannen in de gaten houden ook toen ze bij de woning aan de Oranjestraat wegliepen. Behalve de looprichting en de signalementen van de mannen kon de getuige ook vertellen dat hij één van de verdachten later in een auto had gezien. Meerdere agenten hebben direct in de omgeving uitgekeken naar de verdachten. De verdachte in de auto, een 20-jarige Leidenaar, werd op de Prinsenstraat aangehouden. Terwijl deze verdachte naar het politiebureau werd overgebracht fietsten twee mannen richting de auto. Omdat de agenten nog achter de auto stonden in het donker, konden zij de twee mannen opwachten. De mannen, twee Leidenaren van 23 en 36 jaar, voldeden aan de opgegeven signalementen waarna ze werden aangehouden.

Gouda Aanhoudingen na overval op cafétaria De politie heeft tussen dinsdag 9 juni en woensdag 17 juni drie Gouwenaren (17,17 en 18 jaar) aangehouden op verdenking van het plegen van c.q. betrokkenheid bij een overval in een cafetaria aan de Ruigenburg.

De overval vond plaats in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 april. Volgens twee medewerkers drongen twee gemaskerde personen via de achterdeur de zaak binnen. Hierop ontstond een gevecht waarna de personen de zaak verlieten en wegrenden. Uit het cafetaria bleek een geldbak gestolen te zijn.

De politie heeft in het onderzoek naar de overval meerdere getuigen gehoord waarna de verdachten konden worden aangehouden. De verdachten zullen zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

Een van de twee 17-jarige Gouwenaren die is aangehouden op verdenking van de overval wordt tevens verdacht van het stichten van brand in hetzelfde cafetaria in de nacht van zondag 17 op maandag 18 mei. Dit zou hij samen hebben gedaan met een 18-jarige jongen die ook is aangehouden. Behalve het cafetaria liepen omliggende bedrijven ook schade op.

Zevenhuizen Aanrijding met scooter Op vrijdag 26 juni om 09.50 uur vond er aan de Strandweg een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter. Beiden reden vanaf de Strandgaper richting Rotterdam. De 72-jarige autobestuurder uit Zevenhuizen wilde links afslaan en zag de 16-jarige bestuurder van de scooter te laat. De jongen botste tegen de achterkant van de auto en kwam ten val. Hij had last van zijn knie en pols en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Zoeterwoude Scooterrijder onderuit Een 44-jarige man uit Benthuizen is vanochtend om 08.00 uur met zijn scooter onderuit gegaan op de Broekweg. Hij reed op dat moment in de bocht. Toen de politie ter plaatse was, zat de man in het gras. Hij werd met onder andere een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht.

Gouda Aanhouding na mishandeling Op donderdag 25 juni om 22.30 uur heeft de politie een 16-jarige jongen uit Gouda aangehouden op verdenking van mishandeling. Eerder die avond zou hij met twee vrienden een 16-jarige jongen uit Schiedam hebben geslagen bij de Veenenburg. Dit nadat de Schiedammer er iets van had gezegd dat de jongens zijn vriendin uitscholden. De 16-jarige verdachte is ingesloten.