Provincie Noord-Brabant
Provincie wil in 2013 met uitvoering beginnen:
Regio kiest voor 's-Hertogenbosch-Veghel als 100-km weg

De N279 tussen 's-Hertogenbosch en Veghel wordt waarschijnlijk een weg met 2x2 rijstroken waar je maximaal 100 km/u mag rijden. Bij dit zogenaamde voorkeursalternatief horen op het hele tracé ongelijkvloerse kruisingen.

De provincie baseert dit voornemen op overleg in de stuurgroep, verkeersstudies en een concept-milieueffectrapportage. In de stuurgroep zijn het Waterschap de Aa en Maas en de gemeenten 's-Hertogenbosch, Veghel, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Bernheze en Rijkswaterstaat vertegenwoordigd.
Het voorkeursalternatief wordt dit najaar in een samenwerkingsovereenkomst, inclusief procedure afspraken, vastgelegd. De financiering zal daarin zo mogelijk worden betrokken. De kosten van de verdubbeling bedragen zo'n E 200-300 miljoen.

Het noordelijke deel van de N279, tussen 's-Hertogenbosch en Veghel met een lengte van 13,4 kilometer, is één van de drukste provinciale wegen in Brabant. Verdubbeling van de weg moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. Ook moet het de aangrenzende dorpen ontlasten.

Het voorkeursalternatief, de milieueffectrapportage en ook het voorontwerp-inpassingsplan worden de komende maanden uitgewerkt. De provincie zorgt ervoor dat in 2010 een inpassingsplan, met daarin het exacte tracé van de weg, ter inzage wordt gelegd. Een inpassingsplan is een provinciale variant van een bestemmingsplan voor alle betrokken gemeenten tegelijk. Hierop is inspraak mogelijk. Pas daarna wordt er een definitief besluit genomen en wordt het inpassingsplan vastgesteld.
Alle partijen streven ernaar om in 2013 met de ombouw te beginnen. De werkzaamheden nemen circa drie jaar in beslag.

Einde persbericht

Bij dit persbericht hoort een video. Deze kunt u rechtenvrij en kostenloos gebruiken op uw eigen website, zij het met bronvermelding: provincie Noord-Brabant.
Bekijken en downloaden kan via www.brabant.nl (banner Brabant in beeld of in kolom Laatste nieuws).