Ingezonden persbericht


Na vijf maanden weer Bollywood in de Nederlandse bioscopen

Rotterdam/Amsterdam, 23 juni 2009

Na een gedwongen rustpauze, kunnen de vele Nederlandse Bollywoodliefhebbers vanaf deze week weer genieten van Bollywood op het witte doek.

Door een staking in India als gevolg van een conflict tussen producenten en bioscoopexploitanten laf de filmindustrie nagenoeg stil. Begin juni kwam er een oplossing en dat betekent dat de komende periode een rits van topfilms de revue gaat passeren. Release NEW YORK
Op 26 juni gaat de film New York, met in de hoofdrollen John Abraham, Katrina Kaif en Neil Nitin Mukesh in premiere. De film is dagelijks te zien in de bioscopen van Pathe (Arena, Spuimarkt en De Kuip).

Over New York
New York is een verhaal over vriendschap in de stad die vaak beschreven wordt als het middelpunt van de wereld; New York. Omar, een rol van Neil Nitin Mukesh, komt voor het eerst in het leven buiten India. Hij beleeft Amerika door de ogen van zijn Amerikaanse vrienden Sam (John Abraham) en Maya (Katrina Kaif) en leert zijn leven daar te houden. Samen ontdekken ze een hele nieuwe en zorgeloze wereld.

Maar op een dag verandert dit alles...Voor de meesten van ons zijn de gebeurtenissen in de wereld, niet meer dan headlines in het nieuws die we vergeten zodra de televisie uit gaat. Maar deze gebeurtenissen kunnen levens drastisch veranderen. New York is het verhaal van 3 vrienden, wiens leven op zijn kop wordt gezet door gebeurtenissen die buiten hun macht liggen.

Voor meer informatie over de film en programmering www.beifilms.com of www.pathe.nl

Let ook op de volgende RELEASES

3 juli : Bollywoodfilm Kambaqt Isq
Romantische actiekomedie met in de hoofdrollen Aksay Kumar en Kareena Kapoor en gastrollen van Sylvester Stallone en Denise Richards.

9 juli: Martial Arts film COWEB
Coweb betekent voor actrice Jiang Lu Xia haar debuut op het witte doek. Na haar spectaculaire optredens en haar top drie notering in de megapopulaire show uit Hong Kong "The Disciple - Who becomes the next Jackie Chan?", vertoont zij nu haar unieke vechtkunsten in dé Martial Art film van 2009 "Coweb". Jiang Lu Xia wordt gezien als de beste vrouwelijke on-screen martial arts vechter van China. Haar bewegingen en vechtstijl zijn uniek en genieten in China en Hong Kong een enorme populariteit. De film is gemaakt door Xiong Xin Xin, een zeer gerespecteerd acteur en stuntman in China en Hongkong. Hij is zijn carrière ooit gestart in de film "Once upon a time in China", waarin hoofdrolspeler Jet Li zijn naam vestigde als mega action star.

De film Coweb zal vanaf 9 juli te zien zijn in Pathé Arena in Amsterdam, Pathé Spuimarkt in Den Haag en Pathé de Kuip in Rotterdam.
---