Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Vier kindvriendelijke vakantiebestemmingen met passende accommodatie Hotels.com neemt populaire bestemmingen onder de (kinder)loep

Amsterdam, 26 juni - Hotels.com, de marktleider op het gebied van online hotelboekingen, heeft vier populaire bestemmingen onder de loep genomen waar zowel kinderen als volwassenen een prachtige vakantie kunnen beleven. Uit onderzoek van Kids Vakantiegids blijkt namelijk dat een kleine 80% van de Nederlandse kinderen van 8-15 jaar oud mag meebeslissen over de vakantie.

Maar liefst 34% van de kinderen mag beslissen wat het gezin allemaal gaat doen op vakantie, 8% waar het gezin naar toe gaat op vakantie en 35% mag beslissen waar het gezin naar toe gaat én wat ze gaan doen op vakantie. Hotels.com biedt een overzicht van vier populaire bestemming geschikt voor kinderen met bijpassende accommodatie.

Barcelona
Wat te doen:

- L'Aquàrium de Barcelona is 's werelds meest belangrijke maritieme park over de mediterrané waar je zowel kan leren als kan ontspannen. Met 450 verschillende diersoorten en een 80 meter lange onderwatertunnel voelen kinderen zich als een vis in het water.

- El Poble Espanyol is een openlucht museum met leuke activiteiten voor kinderen: meedoen met spelletjes, knutselen op ambachtelijke wijze of shows en verhalenvertellers bezoeken.

- Tibidabo is een magische berg waar veel leuke en spannende attracties worden aangeboden voor het hele gezin.
Waar te verblijven:

- Miramar, 5 sterren, familie kamer v.a. 153 per nacht Het hotel is gelegen op 800 meter van het centrum van Barcelona. Het hotel beschikt onder andere over een zwembad, cadeauwinkels, babysitservice en kinderopvang, draadloos internet en wiegjes.

Kopenhagen
Wat te doen:

- Tivoli is een oud pretpark voor jong en oud. Ook buiten het zomerseizoen is er in Tivoli van alles te doen. Er zijn concerten en in december is er een gezellige kerstmarkt.
- Het slot Amalienborg met de wisseling van de wacht om precies 12.00 uur is ook voor de kinderen een mooi evenement.

- Diverse musea hebben exposities en activiteiten speciaal voor kinderen. Musea als Statens Museum voor kunst, Tycho Brahe Planetariet, Zoologisk Museum en Danmarks Akvarium hebben oog voor de interesses van kinderen. Waar te verblijven:

- Hotel Dangleterre, 5 sterren, kamer v.a. 208 per nacht Het hotel is gelegen op 1,2 km van het centrum van Kopenhagen. Het hotel beschikt over een zwembad, satelliet TV en wiegjes voor op de kamers. Kinderen overnachten gratis bij de ouders op de kamer. Daarnaast biedt het hotel een uitgebreide babysitservice.

Parijs
Wat te doen:

- De Eifeltoren, een boottocht over de Seine of de torens van de Notre-Dame zijn ook voor de kleinsten onder ons een belevenis.






- Een museum op kindermaat? Ondermeer het Louvre en het Centre Pompidou hebben speciale kinderactiviteiten.

- Disneyland is slechts 32 kilometer buiten de stad gelegen en staat garant voor een onvergetelijke dag voor alle kinderen ongeacht hun leeftijd! Waar te verblijven:

- Saint James & Albany Hotel & Spa, 4 sterren, kamer v.a. 275 per nacht. Het hotel beschikt over een kinderzwembad en een babysitservice. Het hotel ligt op 400 meter afstand van het Louvre en op 1 km afstand van het centrum.

Londen
Wat te doen:

- Roggen aaien en haaien bekijken in het London Aquarium, een waar avontuur voor kinderen. Met meer dan 2,5 miljoen liter water en ruim 350 soorten zeedieren is het London Aquarium één van de grootste aquariums in Europa.
- London Zoo is één van de bekendste dierentuinen ter wereld, gelegen in het noorden van Regent's Park. In de London Zoo bevindt zich de Zoological Society of London.
- Hamleys is een waanzinnig grote speelgoedwinkel worden maar liefst 40.000 verschillende soorten speelgoed verkocht. Verdeeld over vijf verdiepingen is er hier geen speelgoed dat je niet kunt vinden.
Waar te verblijven:

- The Rembrandt, 4 sterren, kamers v.a. 144 Het hotel is gevestigd op 300 meter van Harrods. Het hotel beschikt over een uitgebreide spa, snelle internet verbinding, wiegjes en kamers die geschikt zijn voor families.

Ongeacht de bestemming voor de zomervakantie: Hotels.com voorziet in de accommodatie. De website geeft inzage in meer dan 100.000 hotels over de gehele wereld, handig voor het samenstellen van de perfecte vakantie voor gezinnen in alle soorten en maten!

Einde persinformatie. Vrijdag 26 juni 2009.

Noot voor de redactie (