Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - vrijdag 26 juni 2009

Amersfoort behaalt 'Triple A'-status voor klimaatmaatregelen

De stad Amersfoort is hard op weg om in 2030 CO2-neutraal te zijn. De Vereniging Klimaatverbond Nederland kende Amersfoort deze week de 'Triple A-status' toe voor de inspanningen die de stad verricht op het gebied van klimaatbeleid, zoals het zorgen voor een klimaatneutrale eigen organisatie en voorlichting aan burgers.

Een 'Triple A-status' wordt toegekend aan gemeenten die meer dan 50% van het totaal aantal te behalen punten scoren op de Klimaatverbond-meetlat, het zogenoemde 10 puntenplan. Onderverdeeld in 10 speerpunten, staan hierin 69 concrete en bewezen maatregelen genoemd om een verantwoord en duurzaam lokaal klimaatbeleid door te voeren. Amersfoort voldoet aan 51 van de 69 maatregelen. Alleen de gemeenten Breda, Lochem & Over-Betuwe, Nijmegen en Delft scoorden op de ranglijst van de Vereniging Klimaatverbond Nederland nog hoger dan Amersfoort.

Wethouder Eerdmans: 'Wij zijn erg blij met het behalen van de Triple A-status. Hiermee laten we zien dat we goed op weg zijn onze doelstelling, om in 2030 CO2-neutraal te zijn, gaan halen. Het certificaat is een mooie stimulans om zo verder te gaan.'

Noot voor de redactie,