Landstede

Ondernemers en organisaties zetten deuren open

Ook dit jaar is er weer geroefeld: op 17 juni in Raalte en op 24 juni in Heino. Omdat de belangstelling vorig jaar zo groot was dat niet alle kinderen mee konden doen, waren dit jaar alleen de leerlingen van groep 7 uitgenodigd. In totaal namen er 216 kinderen een kijkje achter de schermen bij 35 bedrijven/organisaties in Raalte en 19 in Heino.

De leerlingen, opgedeeld in groepen van vier, konden twee of meer organisaties bezoeken. Een bezoek duurde drie kwartier. Doordat de Roefeldagen dit jaar niet in mei, maar in juni plaatsvonden, kon een aantal bedrijven niet meedoen.
Tegelijk waren er organisaties die nu juist wel tijd hadden. Zo deden er voor het eerst twee garagebedrijven mee: Toyota Morrenhof en garage Pouw. Ook Guts communicatie en zalencentrum Zwakenberg waren nieuwe deelnemers.

Zadels poetsen
In Heino bezochten maar liefst 19 groepen van leerlingen 19 roefelplaatsen. Een van de deelnemers was fitness- en sportcentrum Vital Centre. Met locaties in zowel Heino als Raalte is dit bedrijf druk bezocht. Nieuwe deelnemers waren Horsepower Heino Ruitersportartikelen - waar de kinderen onder andere zadels mochten poetsen en klanten konden helpen - de Wereldwinkel, kapsalon Spiegelbeeld en schoonheidssalon Absolute Beauty.

Startsein
Wethouder de Groot, die net als vorig jaar het startsein gaf, ging in Raalte mee naar een paar roefelplaatsen. Als eerste bezocht hij de Raalter apotheek. In Heino viel die eer te beurt aan zalencentrum Oortwijn. Zowel de deelnemende organisaties en bedrijven als de kinderen waren na afloop enthousiast.