Tentoonstelling Cobra Family met Vrije Vogels Kinderprogramma

18/06/2009 14:23

Cobra Museum

Amstelveen, 18 juni 2009

'Cobra Family'

Zomertentoonstelling voor de hele familie

27.06 - 11.10 2009

Sprankelend. Kleurig. Zomers. Actief. ReCreatief

Met ingang van 27 juni vindt in het Cobra Museum een omvangrijke Cobra tentoonstelling plaats met ruim honderd kunstwerken, voornamelijk afkomstig uit de museumcollectie. Verder worden films vertoond en is er documentair (foto)materiaal. Het is een echte familietentoonstelling die laat zien hoe de jonge Cobrakunstenaars elkaar inspireerden tot het maken van hun experimentele kunst: schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden, keramiek, geschriften. Daarbij werkten ze niet alleen in de beslotenheid van hun ateliers, maar organiseerden ook familiesessies om het maken van kunst met hun gezinnen te beleven.

Het Cobra Museum is deze zomer vooral van kinderen!

Het Cobra Museum lanceert tijdens 'Cobra Family' een nieuwe Cobrasite voor kinderen: www.krskrscobra.nl Waar komt Cobra vandaan? Hoe is het met Cobra gegaan? De educatieve website kriskrascobra geeft op deze en andere vragen klare antwoorden.

Tijdens 'Cobra Family' is er de hele zomer lang een 'interactief' creatief programma voor kinderen: het Vrije Vogels Kinderprogramma.

Als kinderen het museum binnenkomen krijgen ze een speciaal 'Kijk en Doe' werkboekje. Daarin staan kunst speurtochten; het boekje laat kinderen meedoen aan allerlei creatieve activiteiten en aan de Vrije Vogel Gedichtenwedstrijd.

De activiteiten uit het werkboekje worden uitgevoerd in de VRIJE VOGEL BROEDPLAATS. Daar kunnen kinderen rustig kijken, lezen, luisteren of juist actief van alles doen en beleven.

WORKSHOPS / ACTIVITEITEN

Op alle woensdag- en zaterdagmiddagen komen daar nog inloopworkshops bij; dan worden bijvoorbeeld papieren vogels gevouwen en beschilderd, teksten gestempeld, prints gemaakt, samengewerkt aan een schilderij en meegebouwd aan de Grote Broedplaats Vogel.

Op alle zondagmiddagen wordt het echt feest: dan zijn er in de broedplaats kunstworkshops onder leiding van kunstenaars en maken de kinderen allerlei mooie, rare of grappige kunstwerken. Als het even kan zullen die ook nog een tijdje in het museum te bewonderen zijn, in het echt of op foto's.

Workshops op zondagen:

spelen met kleur, vorm en toeval

schilderen met verf die men zelf maakt (met pigmenten en ei)

vogelhuisjes ontwerpen en maken

verzinnen wat een vogel ziet en dat schilderen op doek

monoprinten naar aanleiding van mythische verhalen of sprookjes

vreemde vogels maken van afval en andere rare materialen

en nog veel meer

DEELNAME / INFORMATIE

Kinderen kunnen aan het Vrije Vogels programma deelnemen op alle dagen van de week (behalve op maandag want dan is het museum gesloten). De inloopworkshops op woensdag- en zaterdagmiddag zijn van 13.30 - 17.00 uur. Kosten: alleen de toegangsprijs voor het museum. Voor deze workshops hoeft men zich niet op te geven.

De zondagmiddagworkshops met kunstenaars zijn van 14.00 uur - 16.30 uur.

Let op: hiervoor is vooraf wel een aanmelding nodig via: e.dejong@cobra-museum.nl Kosten: de toegangsprijs, plus voor de workshop 3,50 euro.

De kalender met het programma van de zondagworkshops en meer informatie staat op: www.cobra-museum.nl

Word nu lid van: http://cobramuseum.hyves.nl

Meer weten over Cobra? Kijk even op: www.krskrscobra.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.cobra-museum.nl

http://www.cobra-museum.nl