Ingezonden persbericht


BNN

Credits: Ruud Baan

PERSBERICHT

Hilversum, 4 juni 2009

BNN BRENGT ODE AAN KREZIP

LAATSTE CONCERT OP TV, RADIO EN INTERNET

Aan al het goede komt een eind. Dus ook aan de fenomenale band Krezip. Zaterdag 27 juni treedt de Tilburgse formatie voor de aller- allerlaatste keer op in de Heineken Music Hall. Omdat de band het Nederlandse podium natuurlijk niet geruisloos mag verlaten staat de hele avond bij BNN in het teken van deze grande finale. Het slotakkoord van Krezip is op zaterdag 27 juni te zien èn te horen van 23.00 tot 01.00 uur bij BNN op 3.

Voorafgaand aan het concert is de groep tussen 18.00 en 20.00 uur te gast bij Eric Corton in het 3FM-radioprogramma That's Live. Het hele concert is van 21.00 tot 23.00 uur live te volgen op het digitale themakanaal 101.TV. Op krezip.bnn.nl kunnen fans bij elkaar uithuilen en backstagefoto's bekijken. 'We vinden het ontzettend leuk dat BNN ons allerlaatste concert 's avonds uitzendt. Het is een eer dat er zoveel aandacht op internet, radio en tv aan ons afscheid wordt besteed. Het is voor ons echt de kers op de taart en maakt ons afscheid compleet', aldus de leadzangeres Jacqueline Govaert.

Na een legendarisch optreden op Pinkpop in 2000 brak Krezip landelijk door met het nummer I Would Stay. Daarmee veroverde de band verschillende TMF Awards, een Zilveren Harp en een Edison. Hits als You Can Say, Promise, Plug It In & Turn Me On volgden en de band deed verschillende grote clubtours en festivals. In 2008 werd I Would Stay op de 3FM Awards verkozen tot beste Nederlandse popsong aller tijden en bij de afgelopen editie regende het voor Krezip weer 3FM-prijzen. Na ruim elf jaar besloten de zes bandleden onlangs ieder hun eigen weg te gaan.