Thomas van Leeuwen ziet droom uit komen in de Red Bull Rookies Cup

27/06/2009 17:45

Red Bull Nederland BV

Persbericht 27 juni 2009: Thomas van Leeuwen heeft zaterdag 27 juni de eerste van een van de vele dromen die hij als tiener koestert, uit zien komen. De 14-jarige talentvolle motorcoureur, die door voormalig topcoureur Jurgen van den Goorbergh wordt begeleid om een plek te bemachtigen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup 2010, heeft als wildcard rider een mooie 17e positie behaald voor de Dutch TT van Assen. Hij heeft hiermee zijn startnummer 17, het oude startnummer van zijn begeleider Jurgen van den Goorbergh eer aan gedaan. Van een 26e startpositie stootte hij door naar deze mooie 17e plaats. Tijdens de kwalificatieronde van donderdag eindigde hij achteraan in het veld op de 27e plaats. Vrijdag was hij net 0.710 sec sneller en eindigde op de 26e plaats.

Thomas van Leeuwen: " Ik heb lekker gereden en ben wat meer gewend aan de motor. Ik heb geleerd dat het niet alleen om de motor gaat maar om de coureur die erop zit. Twintig procent is de motor, tachtig procent de rijder."

Jurgen" Hij heeft lekker gereden en zich steeds weten te verbeteren. Hij heeft een of twee wedstrijdronden een of anderhalve seconde sneller gereden dan de tijdtraining. Jammer genoeg had hij geen concurrenten om hem heen en moest hij alleen rijden. Hij heeft nog net iets te netjes gereden. Het mag nog wel wat feller om de rondetijden te verbeteren. Het begin is er. "

De wildcard voor Van Leeuwen is volgens Van den Goorbergh een stimulans om een plek te bemachtigen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Een programma waarin jong talent wereldwijd de kans krijgt zich onder leiding van oud-coureurs te ontwikkelen en zich voor te bereiden op een mogelijke loopbaan als Grand Prix-racer. De kampioen van het talentenprogramma krijgt een gegarandeerde plaats bij een van de teams in de 125cc.

De Red Bull MotoGP Rookies Cup werd drie jaar geleden in het leven geroepen. Vorig jaar probeerden 45 Nederlandse tieners zich te plaatsen voor de Cup en geen een slaagde daar uiteindelijk in. Van Leeuwen en Mick Jansen zijn de jongste protégés van Van den Goorbergh. De Bredanaar hoopt een van de twee talenten wel in de Red Bull Rookies Cup 2010 te kunnen afleveren.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.redbullrookiescup.com