Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT ­

Amsterdam, 17 april 2009

Duurzame modeshow, guerillastore en kledingruilwinkel op Arnhem Mode Biënnale 2009 Swap till you drop bij UpperWareHouse

Op uitnodiging van Awearness Fair Fashion Event doet UpperWareHouse een week lang mee aan Arnhem Mode Biënnale 2009. Samen met modetalent bestormt UpperWareHouse op 28 juni de catwalk met duurzame ontwerpen. De dag erna opent de guerrillastore een week lang haar deuren aan de Turfstraat 1a in Arnhem. Hier worden de geshowde outfits verkocht en maken ontwerpers ter plekke van gebruikte kleding weer nieuwe mode. Op 5 juli kunnen modefanaten op hetzelfde adres gratis winkelen in de Swap Shop. Dit is een kledingruilwinkel voor exclusieve tweedehands kleding en stijlvolle miskopen. Er is een voorwaarde: je moet zelf eerst kleding inleveren. Op www.upperwarehouse.nl is vanaf mei te lezen waar en wanneer.

Happy Crisis!
We consumeren maar, maar worden we er nu echt gelukkiger van? UpperWareHouse biedt een positief alternatief voor doelloos massaconsumentisme. Dit rondreizend modecircus geeft ruimte aan het mooiste afval dat er bestaat: miskopen en misfits. Terugkerend element is de Swap Shop. In de week voor de ruilwinkel opent kan iedereen daar haar mooiste miskopen inleveren met daaraan gehecht een label waarop het verhaal achter het kledingstuk staat geschreven.

Duurzaam en innovatief showen en kopen
Binnen het concept van verhalen, recyclen en innovatie ontwikkelt UpperWareHouse samen met aanstormend ontwerptalent een duurzame modeshow. De ontwerpers van onder andere HET, AsoZwaar en Studio JUX geven op 28 juni op de catwalk een eigen interpretatie van het verhaal achter het kledingstuk. De geshowde kleding stukken zijn van 29 juni tot en met 4 juli te koop in de Awearness Fair Fashion Guerillastore.

Als broeken konden praten
Verhalen zijn belangrijk om te vertellen. Naast een nieuw kledingstuk krijgen bezoekers van de Swap Shop ook een persoonlijk stukje geschiedenis bij hun nieuwe aanwinst cadeau. `Ik droeg het op mijn eerste date met je grote liefde', `Te klein gekocht', `Ik dacht dat ik er gelukkig van zou worden'. Er zijn legio redenen te noemen waarom je een kledingstuk wegdoet. En in elk kledingstuk dat je weg doet heb je wel wat meegemaakt. `Nooit gedragen', `Mijn tieten vielen eruit tijdens dat ene optreden', ga zo maar door.

Arnhem Mode Biënnale 2009
Arnhem Mode Biënnale laat iedere twee jaar de actuele stand zien op het gebied van internationale modevormgeving. Het evenement is uitgegroeid tot het grootste culturele mode-event ter wereld. Tijdens deze derde editie opent UpperWareHouse voor het eerst in Arnhem een exclusieve ruilwinkel voor miskopen en gedragen kleding. UpperWareHouse heeft twee keer eerder succesvolle mode- events georganiseerd in Rotterdam.

Noot voor de redactie,