Ingezonden persbericht


Met betrekking tot onderstaand persbericht

Op 28 juni staat Don Diablo, die recent door het Britse muziektijdschrift NME als 'man-of-the-moment' werd bestempeld, als enige Nederlandse artiest op het festival der festivals: GLASTONBURY

----------
PERSBERICHT:

DON DIABLO DEZE ZOMER ALS ENIGE NEDERLANDSE ARTIEST OP FESTIVAL DER FESTIVALS

Britse NME magazine betitelt Don Diablo als 'man-of-the-moment'

Het gaat op dit moment heel hard met Don Diablo in het buitenland. Zo staat hij deze zomer als enige Nederlandse artiest geprogrammeerd op het festival der festivals: GLASTONBURY in Engeland. Dit prestigieuze evenement was vorig jaar volop in het nieuws, doordat de organisatie voor het eerst een hiphop act, Jay-Z, op het hoofdpodium liet afsluiten. Het festival trekt jaarlijks ruim 150.000 bezoekers.

De toenemende interesse voor Don Diablo in het buitenland en de reden dat hij o.a. op Glastonbury Festival staat, valt terug te brengen naar het feit dat hij op dit moment een van de populairste platen in de UK heeft. Zo voert zijn aanstaande single 'Hooligans', die uitkomt via het fameuze DATA label van Ministry of Sound, de belangrijkste dance charts in Engeland aan; de track staat #1 in de DMC Buzz Chart en #2 in de Cool Cuts Chart van Music Week. Daarnaast is de plaat, die al meerdere malen de no. 1 positie gehaald heeft in de top 100 chart van de Amerikaanse site ''The Hype Machine'', een regelrechte hit op het internet. NME, een van de grootste muziektijdschriften in de UK, lichtte de single deze week uit als een van de 10 platen die je MOET horen en noemde Don Diablo veelzeggend 'man-of-the-moment'.

De plaat wordt daarnaast zeer breed gedragen door verschillende radio en club DJs, waaronder: Zane Lowe (BBC Radio 1) en Trevor Nelson (BBC Radio 1). Daarnaast draait de videoclip volop op de verschillende kanalen van MTV in de UK. Mede door dit succes en de overweldigende aandacht voor Don Diablo op internet, staat hij deze zomer in verschillende clubs en festivals in het buitenland geprogrammeerd, zoals Glastonbury Festival (UK), EH1 Festival (Schotland) en Creamfields (UK). Het blijft echter niet bij Europa. Voor dit najaar staan er club en festival tours gepland door Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Azië.

Meer info:

www.dondiablo.com

www.myspace.com/dondiablo


Noot voor redacties
NOOT VOOR REDACTIE (

Ingezonden persbericht