Politie Zeeland


---


Z-2220-2009 Drugs in beslag genomen
Gistermiddag omstreeks 16.25 uur zijn softdrugs in beslag genomen door de Zeeuwse politie.
Bij een controle op het Veerplein in Breskens liep een 33-jarige Belg uit Beernem tegen de lamp. Hij werd aangehouden en kon zijn drugs, 13 gram wiet en een blokje hasj, bij de politie inleveren. Enkele uren later is de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-2221-2009 3 bekeuringen
Een 41-jarige man uit Axel is door de Zeeuwse politie 'beloond' met drie bekeuringen.
Op de Eendrachtsweg in Zaamslag reed de man zaterdagmiddag rond 16.45 uur in een auto. Dit was niet toegestaan, omdat vier jaar geleden een rechter had bepaald dat zijn rijbewijs ongeldig was. Verder was zijn auto onverzekerd en had de man ook nog teveel gedronken.

Z-2222-2009 Onderbroeken in beslag genomen
De Zeeuwse politie heeft zaterdagavond rond 20.00 uur op de Scheldeboulevard in Terneuzen de handelswaar van een marktkoopman in beslag genomen.
De man verkocht onderbroeken in zijn kraam. Door een getuige werd gemeld dat deze 'merkonderbroeken' nep waren. Agenten gingen een kijkje bij zijn kraam nemen. Toen de koopman in de gaten kreeg dat de politie zijn waar kwam controleren, stopte hij gauw de onderbroeken weg en ging een eindje verderop staan.Toen de man enige tijd later weer terug kwam bij zijn kraam hebben agenten hem aangesproken en hem de verdenkingen medegedeeld. Zij hebben in totaal 86 onderbroeken van de merken Björn Borg en Replay in beslag genomen. Als de onderbroeken, na onderzoek, inderdaad niet echt blijken, dan kan de man een proces-verbaal tegemoet zien.

Z-2223-2009 Niet voldoen aan bevel van politie
Op de Scheldeboulevard in Terneuzen heeft de politie zaterdagavond omstreeks 21.50 uur twee jongens bekeurd voor 'wildplassen'.
De ene jongen nam netjes zijn bon in ontvangst en gaf de overtreding ook ruiterlijk toe. De andere jongen, een 17-jarige uit de gemeente Hulst, werd recalcitrant. Hij weigerde zijn adresgegevens op te geven aan de agenten. Toen de gegevens door de agenten werden gevorderd weigerde hij nog steeds alle medewerking en hierna is de jongen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het politiebureau is de jongen gehoord en kreeg hij zowel een bekeuring voor het plassen op de openbare weg, als voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

W-2224-2009 Eenzijdig ongeval met brommer
Op de Oude Vlissingseweg in Middelburg is zaterdagavond rond 22.40 uur een 25-jarige Middelburger ten val gekomen.
De man reed op zijn brommer en zag een stoeprandje over het hoofd. Hij kwam ten val en raakte lichtgewond. Voor alle zekerheid is hij naar het ziekenhuis overgebracht. Hij verklaarde aan de agenten dat hij had gedronken, maar een blaastest bleek negatief.





Politie Zeeland