Automatische aanpassing voertuigschorsing

08/06/2009 13:43

RDW

Vanaf 29 juni 2009 verstuurt de RDW automatisch het tenaamstellingsbewijs (deel 1B van het kentekenbewijs) als de eigenaar de schorsing van zijn voertuig niet verlengt. Vier weken voor het verlopen van de schorsingstermijn ontvangt de voertuigeigenaar hierover een brief van de RDW. Reageert de eigenaar niet, dan wordt na het verstrijken van de schorsingstermijn het tenaamstellingsbewijs binnen 5 werkdagen verzonden. Deze verandering bespaart de voertuigeigenaar een rit naar het postkantoor om een nieuw tenaamstellingsbewijs te halen zonder de schorsingsregel.

Voortijdige beëindiging of verlenging

Als de eigenaar de schorsing eerder wil beëindigen of verlengen en hij doet dit via het postkantoor of het RDW-loket, dan krijgt hij direct een nieuw tenaamstellingsbewijs. Doet hij dit via de website van de RDW (www.rdw.nl), dan ontvangt de eigenaar het tenaamstellingsbewijs binnen 5 werkdagen.

Wat is schorsen?

Als iemand met zijn voertuig tijdelijk geen gebruik maakt van de openbare weg, dan kan hij zijn voertuigverplichtingen schorsen. Dan hoeft het voertuig namelijk niet meer aan verplichtingen te voldoen zoals motorrijtuigenbelasting, verzekering en -eventueel- APK. Voorwaarde is wel dat het geschorste voertuig niet op de openbare weg komt of geparkeerd staat.

Ook via internet

De aanvraag, verlenging of opheffing van een schorsing kan geregeld worden op het postkantoor, bij het RDW-loket of -sinds kort- via de website van de RDW (www.rdw.nl). Bij het online aanvragen, verlengen of opheffen van de schorsing is een DigiD nodig om in te loggen.

Overigens kan het schorsingstarief met iDEAL betaald worden. Het opheffen is gratis.





http://www.rdw.nl