Gemeente Steenbergen

West Brabant werkt aan duurzaam vakmanschap

Bouwend Nederland Regio Zuid, Afdeling Brabant-West, Regionale Milieudienst West-Brabant (RMD), Fundeon en het Samenwerkingsverband Bergen op Zoom houden op 29 juni a.s. van 17.00 - 19.00 uur een bijeenkomst over het beperken van de gevolgen van de economische crisis. Deze bijeenkomst vindt plaats aan de Nobellaan 27 te Bergen op Zoom.

De provincie Noord-Brabant zal zijn maatregelenpakket toelichten, waarin is opgenomen dat samen met Bouwend Nederland Regio Zuid / Meer met Minder tot en met 2010 elk jaar in 20.000 woningen energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd. Hiermee is een budget gemoeid van 70 miljoen euro, naast de overige maatregelen voor de bouw (totaal 400 miljoen euro).

Wethouder Steven Adriaansen van de gemeente Roosendaal zal als trekker van het convenant Duurzaam Bouwen namens de West-Brabantse gemeenten en corporaties ingaan op de kansen van Duurzaam Bouwen in relatie tot de economische crisis.

Op de bijeenkomst wordt de lokale economie/werkgelegenheid een impuls gegeven door leerwerkplekken en een continu aanbod van projecten te garanderen. Zo wordt een `Intentieverklaring Convenant Leerling Bouwplaatsen' ondertekend door 16 gemeenten, corporaties en scholen samen met Bouwend Nederland afdeling Brabant West, Fundeon en het Samenwerkingsverband Bergen op Zoom.

Door geringere bouwproductie in West-Brabant wordt volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) verwacht dat de bouwproductie en het aantal leerling bouwplaatsen terugloopt en de kans op jeugdwerkloosheid toeneemt.

Bouwend Nederland maakt zich op vele fronten sterk om de gevolgen van de economische crisis voor de bouwsector te helpen beperken, denkt mee, organiseert mee, heeft een grote achterban en investeert samen met CNV en FNV 64 miljoen euro in opleiding/scholing voor een continue instroom en behoud van leerlingen.

De Regionale Milieudienst West-Brabant (RMD) coördineert kennisontwikkeling en voorlichting over het convenant duurzaam bouwen West-Brabant voor de aangesloten gemeenten, corporaties en projectontwikkelaars/projectontwikkelende bouwbedrijven. Dit convenant moet een kwaliteitsimpuls leveren voor nieuw te bouwen woningen en woningen uit de bestaande voorraad in West-Brabant. Duurzame projecten kunnen uitstekend als leerling-bouwplaats dienen omdat duurzaam immers ook het opleiden is van goede vaklieden voor de toekomst.

Voor de bijeenkomst zijn uitgenodigd vertegenwoordigers van Gemeenten; Corporaties; Convenantpartners Duurzaam Bouwen in West-Brabant; Regionale Milieudienst; Bouw- en Infrabedrijven van Bouwend Nederland; Samenwerkingsverband Bergen op Zoom; Fundeon en ROC West-Brabant.

Voor meer informatie over dit Persbericht kunt u contact opnemen met:

Hannie Stappers, Bouwend Nederland, regio Zuid: 013-5350510 Toin Pals voorzitter Bouwend Nederland Afdeling Brabant-West: 0168-329714