Gemeente Assen


Gemeente Assen Afdeling Communicatie Noordersingel 33 Postbus 30018 9400 RA Assen

Assen, 17 juni 2009

PERSBERICHT

Bijzonder ontwerp voor MFA Pittelo gepresenteerd

Op 29 juni presenteert de gemeente het voorlopige ontwerp voor de multifunctionele accommodatie (MFA) in Pittelo aan de inwoners van de wijk. De afgelopen maanden heeft architectuurstudio Skets in nauwe samenwerking met de toekomstige gebruikers van de MFA en de gemeente het ontwerp verder ontwikkeld.

Binnen de MFA werken verschillende organisaties samen. Het gaat om de basisscholen De Driemaster en De Lichtbaak, sociaal cultureel werk, een peuterspeelzaal, kinderopvang, wijkcentrum, bibliotheek, mediatheek en sportzaal.

Het gebouw heeft een bijzondere architectuur door de vorm, de beeldbepalende zonwering, het grasdak en de grote glasgevel. Ook is een duurzaam installatieconcept uitgewerkt met onder meer warmte/koude- opslag, warmtapwaterinstallatie en een energiezuinige verlichtingsinstallatie.

De toekomstige gebruikers zijn erg enthousiast over het ontwerp. Om ook alle inwoners van de wijk Pittelo te informeren, vindt op maandag 29 juni een informatieavond plaats in De Boerderij, aan de Rijnstraat 2 in Assen.

De aanleiding voor de ontwikkeling van de MFA Pittelo is de kwaliteitsimpuls voor de huisvesting van het basisonderwijs en het streven om in deze bestuursperiode in iedere wijk een brede school op te richten.

Voor de huidige locatie van De Driemaster wordt nog een nieuwe bestemming bepaald.


---