Gemeente Coevorden

De Bentheimer start winkel met ganzenthema in Coevorden

Ganzen en Coevorden, twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Binnenkort is de stad een cadeau- en promotiewinkel met ganzenartikelen rijker. Rond Ganzenmarkt opent re-integratiebedrijf De Bentheimer een winkel aan de Sallandsestraat 7 met producten en informatie over ganzen. Manager Bert Strijker presenteert op maandag 29 juni van 14.30 tot 15.30 uur de opzet van de winkel. De plaats van de presentatie is heel toepasselijk: bij het beeld van Ganzen Geesje op de Markt in Coevorden. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

De ganzenwinkel, naar een idee van Dijenborgh communicatie, is een samenwerking tussen De Bentheimer, Stichting ToReCo en de Coevorder Handelsvereniging. Zij buigen zich nog over een naam voor de winkel. In de winkel is informatie te vinden over ganzen, maar ook over de ontstaansgeschiedenis van Ganzenmarkt. Daarnaast worden er tal van bijzondere ganzenproducten verkocht, van ganzenkussens tot ganzenbonbons. Hierbij zoekt de winkel samenwerking met andere winkels in de stad die de ganzenwinkel kunnen zien als extra etalageruimte.

Medewerkers
In de winkel komen medewerkers vanuit De Bentheimer te werken. De Bentheimer is het gemeentelijke instrument op het gebied van re-integratie. De Bentheimer heeft de opdracht werkgelegenheidsprojecten te ontwikkelen en vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te koppelen. Vanuit de ganzenwinkel is het voor de medewerkers mogelijk om bij middenstanders uit de stad te gaan stagelopen. Het uiteindelijke doel van De Bentheimer is het begeleiden van werkzoekenden uit de gemeente Coevorden richting de arbeidsmarkt. De Bentheimer is een initiatief van de gemeente Coevorden. In opdracht van de gemeente Coevorden wordt het management en de re-integratietaken van de Bentheimer uitgevoerd door Entree.

Wasserette
Naast de ganzenwinkel is De Bentheimer bezig met het opzetten van een wasserette in het pand aan de Monierweg 12 in Coevorden. Naar verwachting zal de wasserette haar deuren eind augustus openen. De Bentheimer richt zich vooral op het wassen van sporttenues van sportteams, bedrijfskleding van kleine bedrijven, maar ook particulieren zijn van harte welkom. Naast wassen en strijken biedt De Bentheimer een bezorgservice voor het halen en brengen van de was.