Minister Gerda Verburg van LNV presenteert nota Duurzaam Voedsel
Persbericht | 24-06-2009
In het bedrijfsrestaurant van haar ministerie presenteert minister
Gerda Verburg van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aanstaande
maandag 29 juni de kabinetsnota Duurzaam Voedsel. Het is de eerste
voedingsnota van het ministerie van LNV. Het bedrijfsrestaurant is
uitgekozen als plek van de presentatie, omdat deze de komende jaren
moet uitgroeien tot een toonaangevende proeftuin voor duurzaam
voedsel.
Het restaurant is zodanig aangekleed, dat daar het 'voedsel van de
toekomst' te zien is. Gebakken insecten en vleesloze bitterballen
maken onderdeel uit van het assortiment, die tijdens de presentatie
door iedereen te proeven zijn.
Aan de hand van de vitrines, gevuld met duurzaam voedsel, geeft
minister Verburg haar visie op het nationale en internationale
voedselsysteem. De problemen die de toenemende vleesconsumptie
mondiaal en nationaal met zich mee brengt, lenen zich niet voor
simpele oplossingen. Ook zal de minister ingaan op het probleem van de
voedselverspilling. De nota geeft heldere antwoorden en een duidelijke
visie. Er worden inspanningen verwacht van de overheid, maar ook van
voedselproducenten, de voedselverwerkende industrie, de retail en de
consument.
De LNV-nota Duurzaam Voedsel wordt samen uitgebracht met de
beleidsagenda Duurzame Voedselsystemen van de ministers Verburg van
LNV, Cramer van VROM en Koenders van OS.
Biologische tomaten.
Zie ook
* Voedselkwaliteit (dossierpagina)
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit