Het Gesprek

Zomerse talkshow De Zwoele Stad vanaf 29 juni te zien bij AT5 én Het Gesprek

Amsterdam, 24 juni 2009 - Maandag 29 juni start het nieuwe seizoen van de zomerse talkshow De Zwoele Stad. Dit jaar wordt het programma gemaakt door de Amsterdamse zender AT5 én Het Gesprek, waardoor de talkshow voor het eerst in heel Nederland te zien is. In de eerste uitzending: journalist Tom Kleijn en dj en producer Junkie XL.

De Zwoele Stad gaat nationaal! Het programma gaat dit jaar zijn elfde seizoen in. De afgelopen tien jaar werd De Zwoele Stad via AT5 in de regio Groot Amsterdam uitgezonden, maar door de samenwerking met Het Gesprek zal de Zwoele Stad dit jaar in heel Nederland te zien zijn. Het format blijft gelijk: op een dakterras in hartje Amsterdam praten twee presentatoren van zowel Het Gesprek als AT5 iedere dag met bijzondere gasten over leven, werk, drijfveren en ambities. Het programma staat bekend om zijn gesprekken in ontspannen sfeer onder het genot van een goed glas rosé. Enkele van de zeer uiteenlopende gasten voor deze zomer zijn.: Youp van 't Hek, Giel Beelen, Rita Verdonk, Ellen ten Damme, Arie Boomsma en Bram Moszkowicz. Muzikale optredens zijn er van The Sheer, Sabrina Starke en Marike Jager.

In de eerste uitzending op maandag 29 juni om 18.40 uur geven de succesvolle Tom Kleijn en Junkie XL, acte de présence onder leiding van het presentatieduo Ronald Olsthoorn (Het Gesprek) en Merel Westrik (AT5). Kleijn won in 2005 een Emmy award voor zijn reportage " De jacht op de Taliban" en legde zijn ervaringen in Irak vast in het boek " Zwemmen in Bagdad". De in L.A. wonende Junkie XL is al jaren een succesvol DJ en producer, verantwoordelijk voor hits van o.a. Britney Spears en Madonna. Binnenkort neemt hij weer een nieuw album op. Het muziekoptreden tijdens deze uitzending wordt verzorgd door The Sheer.

Andere duo's die naast Ronald Olsthoorn en Merel Westrik de komende weken de gasten zullen ontvangen zijn: Theodor Holman & Frank Awick, Rick de Leeuw & Gülden Ilmaz, Jan Douwe Kroeske & Suzanne Blonk en Barbara Barend & Marien van der Kooij.

'De Zwoele Stad' is iedere werkdag van 29 juni tot 31 juli om 18:40 uur te zien op Het Gesprek. Herhalingen zijn te zien van maandag tot vrijdag om 21.30 en 00.15, zaterdag van 17.15 tot 21.00 en zondag van 00.00 tot 03.45 uur.