Heddes presenteert nieuw planconcept winkelcentrum Polderhof, Alkmaar

25/06/2009 13:22

Heddes Bouw BV

In samenwerking met BRTArchitecten en overleg met de gemeente is door Heddes Vastgoed, onderdeel van Heddes Bouwgroep, een nieuw planconcept voor de herontwikkeling van winkelcentrum Polderhof in Oudorp/Alkmaar ontwikkeld.

De ondernemers hebben overwegend positief gereageerd op de nieuwe planopzet. Om de buurt in de gelegenheid te stellen kennis te nemen van het planconcept en daarover hun mening te geven wordt op maandag 29 juni as tussen 17.00 - 19.30 uur een inloop-bijeenkomst gehouden in het wijkcentrum " de Oever" aan de Amstelstraat in Alkmaar.

Er is voor gekozen om in een vroeg stadium het planconcept aan de omwonenden te tonen en hierop een reactie te vragen, alvorens de verdere planuitwerking ter hand te nemen. Het betreft dus een presentatie van de bouwmassa's, functioneel programma en logistieke oplossingen . Zo zijn er bijvoorbeeld geen architectuurbeelden of ontwerp van de inrichting van het Plein gemaakt, zodat er ruimte is voor suggesties en adviezen vanuit de buurt.

Ten gevolge van de economische crisis en de gevolgen ervan op de woningmarkt zag Heddes Vastgoed , onderdeel van Heddes Bouwgroep, zich begin dit jaar gedwongen om haar eerder ingediende plan voor de herontwikkeling van het winkelcentrum Polderhof in Oudorp/Alkmaar in te trekken. Het nieuwe plan onderscheidt zich ten opzichte van het voorgaande plan door:


- een lagere bouwhoogte;


- een extra doorbreking van het bouwvolume waardoor de 'doorwaadbaarheid" van de buurt verbeterd;


- het vervallen van een noodwinkel elders in de wijk;


- woningen, die aantrekkelijk op het plein en het Absdale zijn georiënteerd, waardoor de leefbaarheid wordt bevorderd.





http://www.heddes.nl