Gemeente Almere

Rioolreiniging en -inspectie Faunabuurt

25-06-2009

Rioleringswerkzaamheden riool Vanaf maandag 29 juni voert de gemeente Almere in de Faunabuurt (tussen de Lage Vaart -Buitenhoutsedreef - Beverstraat) werkzaamheden uit aan de riolering. Alle hoofdriolen in dit gebied maken we schoon en inspecteren we met een videocamera. De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd door GMB Riolerings-technieken BV uit Kampen en duren tot vrijdag 28 augustus 2009.

Schoonmaken riolering
Het schoonmaken van de riolering kan voor enige overlast - in de vorm van ontsnappend water en ontsnappende lucht - zorgen. Dit komt doordat de riolering onder hoge druk met water wordt schoongespoten. Om overlast te voorkomen, is het aan te raden om de deksels van toiletten en andere afvoeren tijdelijk dicht te houden als de reinigingswagens in de buurt zijn. Ook is het raadzaam om daarna alle zwanenhalzen weer vol te laten lopen met water.

De werkzaamheden kunnen enige overlast veroorzaken voor het verkeer. Doordat bij de werkzaamheden grote voertuigen nodig zijn, kan het gebeuren dat een voertuig enige tijd op één punt staat en de doorgang in kleine straten blokkeert. Automobilisten moeten dan rekening houden met eventueel omrijden om de bestemming te bereiken.

Voordat de reinigingswagens in de straat komen, ontvangen de bewoners hierover schriftelijk bericht.