Gemeente Enschede

Ingebruikname Speelbosje in Lonneker

Maandagmorgen 29 juni nemen de kinderen van de Lonnekerschool, de Liduinaschool en peuterspeelzaal 't Lönnke Grut hun nieuwe speelplek tegenover de entree van het Dorpshuis Lonneker in gebruik. De aanleg van deze natuurlijke speelplek is een gezamenlijk initiatief van de (kinderen van) de beide basisscholen, de peuterspeelzaal, de Dorpsraad Lonneker, het bestuur van het Dorpshuis, het Parochiebestuur St. Jacobus de Meerdere en Gemeente Enschede.

In gezamenlijk overleg hebben de kinderen en vertegenwoordigers van de instellingen en organisaties samen met de gemeente en Ovaal Speelconcept het ontwerp en de inrichting van de speelplek bepaald. Vooraf was wel als doelstelling gesteld het natuurlijke (bosachtige) karakter van de speelplek zo goed mogelijk in stand te houden, maar tegelijkertijd een verbinding tot stand te brengen tussen de voorzieningen die eromheen liggen: de beide basisscholen, het Dorpshuis met de peuterspeelzaal en het sportveldje naast de Lonnekerschool. Daarvoor moest het bosje wel toegankelijk worden gemaakt; in de afgelopen maand is de plek daarom flink gesnoeid en opgeschoond.

Met de realisatie van de nieuwe speelplek wordt ingespeeld op een ontwikkeling die sinds een tijdje gaande is. Achtergrond daarvan is dat een natuurlijke speelplek de fantasie van de kinderen prikkelt en meer (speel)uitdaging biedt dan de gangbare speelplekken. Daarnaast stimuleert de natuurlijke speelomgeving de kinderen hun zintuigen te gebruiken; er is veel te voelen, zien en ruiken. De combinatie van de afgesloten speelplek voor de kinderen van peuterspeelzaal 't Lönnke Grut met de openbare speelplek biedt speelgelegenheid voor kinderen 4 tot ca. 13 jaar.

Geplaatst: 25 juni 2009.

25 juni 2009