Gemeente Enschede

Brandweer aanwezig bij Mega-Manifestatie

"Ben jij geschikt voor de brandweer?"

Op maandag 29 en dinsdag 30 juni 2009 vindt voor de tweede keer de Mega-Manifestatie plaats op het Diekmanterrein in Enschede. De Mega-Manifestatie staat in het teken van sport, trends, uitdagingen en voorlichting. De brandweer is dinsdag aanwezig en daagt de leerlingen uit om te testen of ze geschikt zijn voor de brandweer.

De twee verplichte dagen staan in het teken om de leerlingen voor te bereiden op de arbeidsmarkt en beroepen. Met het thema: "Ben jij geschikt voor de brandweer?" is Brandweer Enschede dinsdag 30 juni aanwezig bij de Mega-Manifestatie. Omdat de brandweer een gewild beroep is, een verscheidenheid aan arbeidsplaatsen biedt en wil laten zien dat ze meer doet dan alleen brandjes blussen, licht de brandweer de leerlingen graag voor.

Naast voorlichting biedt de brandweer de leerlingen ook de mogelijkheid tot een stuk praktijkervaring. Zo kunnen ze ervaren hoe het is om in rook te lopen, slangen uit te rollen en te koppelen, met redgereedschap in een auto te knippen, met de hoogwerker ophoog te gaan of een vlam in de pan te doven.

Geplaatst: 25 juni 2009.

25 juni 2009