Gemeente Enschede

Gemeenteraad bespreekt 29 juni de Kadernota 2010-2013

`Ambities in tijden van recessie'

In zijn vergadering van maandag 29 juni aanstaande, aanvang 16.00 uur, bespreekt de gemeenteraad de Kadernota 2010-2013. De agenda en alle vergaderstukken zijn te vinden op internet:
www.enschede.nl/gemeente/politiekenbestuur/gemeenteraad De raadsvergadering kan op internet rechtstreeks worden gevolgd via `Raad in beeld.

De kadernota past in het rijtje jaarrekening - kadernota - programmabegroting. In de kadernota legt het College van B&W de gemeenteraad een aantal politieke keuzes voor op basis waarvan de Programmabegroting 2010 - 2013 wordt opgesteld. De definitieve Programmabegroting wordt in oktober 2009 vastgesteld. De discussie in de gemeenteraad is dit jaar extra spannend, omdat besloten moet worden over een bezuinigingspakket van bijna 14 miljoen euro.

De kadernota is een richtinggevend en keuzestellend document. De nota omvat níet alle beleidsterreinen, producten en diensten van de gemeente Enschede. Het gaat in principe alleen over die onderwerpen waar bijstelling van beleid en uitvoering noodzakelijk is. Dit jaar staat de kadernota, met als titel `Ambities in tijden van recessie' vooral in het teken van de noodzakelijke bezuinigingen op de structurele uitgaven van de gemeente Enschede. Die structurele uitgaven zijn, door allerlei oorzaken, te hoog opgelopen. De gemeenteraad zal op maandag 29 juni het voorstel voor de Kadernota
2010-2013 bespreken en de nota met de nodige wijzigingen (via moties en amendementen) vaststellen.

Een weergave van de bespreking in de raad zal volgende week op www.enschede.nl
worden gepubliceerd. Voor vragen of opmerkingen kan men terecht op telefoonnummer (053) 481 8181 of via www.enschede.nl/nl/contact

Geplaatst: 26 juni 2009.


26 juni 2009