Ministerie van Economische Zaken

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk

26 juni 2009 | persbericht | Moermansk

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk
(29 juni - 3 juli 2009)

Minister Van der Hoeven

Maandag 29 juni
14.00 - 16.00 uur: Uitreiking Piek in de Delta Awards Noord Nederland. Van der Hoeven maakt samen met de Friese Commissaris van de Koningin Jorritsma (Sensor-award), de Groningse Commissaris van de Koningin Van den Berg (Water-award), en de Drentse Commissaris van de Koningin Tichelaar (Agri-award) bekend welke projecten voor subsidie in aanmerking komen.
Locatie: Schouwburg De Lawei, Burgemeester Wuiteweg 24, Drachten

17.15 - 18.30 uur:Werkbezoek Paques BV te Balk. Het waterzuiveringsbedrijf Paques is een innovatief, op export gericht en inmiddels ook zelf stevig internationaal gevestigd bedrijf dat ook participeert in PiD projecten.
Locatie: Paques BV, Tjalke de Boerstrjitte 24, Balk

Dinsdag 30 juni
21.30 - 23.30 uur:
Plenair debat over kredietverlening met minister Bos Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

Donderdag 2 juli
16.00-16.30 uur: Toespraak startbijeenkomst certificeringsysteem Groen Gas.
Dit systeem maakt het straks mogelijk dat gebruikers van gas hun verbruik kunnen vergroenen door certificaten te kopen. Het systeem is opgezet door de N.V. Nederlandse Gasunie en zal worden uitgevoerd door een dochterbedrijf van de Gasunie. Minister Van der Hoeven zal tijdens deze bijeenkomst de allereerste Nederlandse groencertificaten uitreiken. Tijdens de bijeenkomst zal worden uitgelegd hoe het systeem voor certificering werkt.
Locatie: NH hotel, Prinses Margrietplantsoen 100, Den Haag (Navarrazaal)

18.00-18.15 uur: Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Tropomi. Ondertekening overeenkomst met de DG van de ESA, Jean-Jacques Dordain voor de bouw van een nieuw grotendeels Nederlandse satelliet. De Nederlandse overheid heeft hiervoor 78 miljoen euro beschikbaar besteld. Tropomi gaat na de lancering in 2014 vanuit de ruimte de mondiale verspreiding van luchtvervuiling en broeikasgassen in kaart brengen.
Locatie: Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag
Aanmelden via: j.n.vanelck@minez.nl/070-3796015

Vrijdag 3 juli
9.00 - 9.15 uur: Ondertekening bestuursakkoord over duurzame ontwikkeling bedrijventerrein Moerdijk met minister Cramer, Commissaris van de Koningin mevrouw Maij-Weggen en burgemeester de heer Denie. Met de realisatie van het nieuwe logistieke park in combinatie met de intensivering van het bestaande industriegebied wordt er voor de periode 2007 - 2025 voldoende ruimte gecreëerd voor bedrijven met bijzondere vestigingscondities (grootschalige bedrijven met multimodale logistieke stromen en bedrijven in de hogere milieucategorieën). Ook wordt de regionale economische structuur in Zuidwest Nederland versterkt op een duurzame wijze en worden kansen geboden voor transport anders dan over de weg, met positieve gevolgen voor de bereikbaarheid van de regio.
Locatie: Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag

Staatssecretaris Heemskerk

Maandag 29 juni
14.30-18.00 uur:
Werkbezoek aan Friesland, onder meer in het kader van recreatie en toerisme. Heemskerk laat zich tijdens het bezoek informeren over de tweede fase van het Friese Meren-project. De tweede fase loopt vanaf 2008 tot en met 2013 en richt zich op investeringen in voorzieningen en bedrijvigheid in de watersportkernen.

Dinsdag 30 juni
12.00-12.45 uur:
Independence Day Celebration georganiseerd door de Amerikaanse Ambassade
Locatie: Tobias Asserlaan 4, Den Haag

14.00-14.45 uur: In ontvangst nemen NOiV Monitor. In deze zogenaamde voorjaarsmonitor van NOiV is de stand van zaken in kaart gebracht rond de invoering van open standaarden en het toepassen van open source software door (mede)overheden.
Locatie: ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag.
Aanmelden via: j.n.vanelck@minez.nl/070-3796015

Woensdag 1 juli
10.00-11.00 uur:
Speech op het Postcongres over de ontwikkeling van de postmarkt. Locatie: WTC Rotterdam

12.00-14.00 uur:
Algemeen Overleg over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

15.00-18.30 uur:
Algemeen Overleg over diverse telecom-onderwerpen. Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

Donderdag 2 juli
10.30-11.15 uur: Heemskerk lanceert samen met de Consumentenautoriteit en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) de digitale training Gegarandeerd Goed. De training is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en (detailhandel)studenten en behandelt de wettelijke regels over garantie, zodat winkeliers goed op de hoogte zijn van de regels en de consument goed kunnen informeren over hun garantie. Heemskerk verzorgt de aftrap van de training middels een 'gastcollege garantie' aan ROC studenten die een opleiding volgen tot filiaalmanager. Locatie: Mondriaan College, Den Haag

Mededeling aan redacties (