Gemeente Helmond


Aftrap Design in Detail Award 2009

Ondernemers in de Brainportregio die hun bedrijf hebben vernieuwd met hulp van een designer, maken kans op de Design in Detail Award.

Inschrijven kan vanaf 29 juni, na de officiële aftrap in de vorm van een straatjutsessie, waarna wethouders van Eindhoven en Helmond een kandidaatposter ophangen bij de eerste kandidaat voor de award in hun stad. Om 17.00 uur hangt wethouder Van Merrienboer een kandidaatposter op bij Grand Café Usine in Eindhoven, om 17.45 uur wethouder Houthooft hetzelfde bij Gemar Parket in Helmond.

Eerste kandidaten

Een aantal ondernemers heeft al laten weten dat zij zich graag voor de wedstrijd inschrijven, zoals Grand Café Usine en PaneCook in Eindhoven. In Helmond meldden Stijl en Co en Gemar parket zich aan. Het laatste bedrijf met vestigingen in Eindhoven en Helmond schakelde ontwerpbureau Coen! in. Coen! deed veel meer dan het ontwerp. Hij zette ons aan het denken. We vroegen ons voor het eerst in 37 jaar af wie we eigenlijk waren, vertelt Dimitri Karneris van Gemar Parket enthousiast.

Wedstrijdplanning

Inschrijven kan tot 29 september 2009. Van alle aanmeldingen wordt door een lokale jury een shortlist gemaakt. Op 13 oktober selecteert de uiteindelijke jury, samengesteld uit deskundigen, tien winnaars op basis van een kort bezoek aan alle kandidaten. Tijdens Dutch Design Week worden de winnaars bekendgemaakt. Vervolgens krijgt het winkelend publiek tot eind december de kans om te stemmen op haar favoriet. Dit wordt de overall winnaar met het label 2010.

Meer informatie en inschrijven: www.designindetail.nl