Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Aanrijding tussen twee racefietsers: een gewonde
Publicatiedatum: 29-6-2009 9:48:00

VOORTHUIZEN- Een 33-jarige racefietser uit Amsterdam is zondagmiddag 28 juni gewond geraakt na een botsing op de Apeldoornsestraat. De man is door het ambulancepersoneel meegenomen met nog onbekend letsel naar het Lichtenberg ziekenhuis in Amersfoort. De man fietste rond 14.50 uur met een aantal vrienden op de Apeldoornsestraat. Aangekomen bij de kruising met de Roelenengweg ging het verkeerslicht aldaar op roodlicht. De Amsterdammer kon niet meer op tijd remmen voor het verkeerslicht en botste tegen een 33-jarige racefietser uit Amsterdam die voor hem reed. Hierdoor kwamen beiden ten val. (005859)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken bestuurder aangehouden na botsing

Publicatiedatum: 29-6-2009 9:45:16

NIJKERK- De politie heeft zondagavond 28 juni een 22-jarige automobilist uit die woonplaats aangehouden op de Barneveldseweg. De man was betrokken bij een aanrijding en bleek na controle te veel alcohol te hebben gedronken. Het rijbewijs van de Nijkerker is door de agenten ingenomen.

De Nijkerker reed rond 23.30 uur over de Barneveldsweg in de richting van Barneveld. Op een gegeven moment haalde hij een auto links in. Op dat moment reed een 53-jarige automobiliste uit Amersfoort vanuit een inrit de weg op. Zij zag de van rechts naderende Nijkerker hierbij mogelijk over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. Niemand raakte hierbij gewond. Na een routinecontrole bleek dat de Nijkerker te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek uit onderzoek op het ademanalyse apparaat dat hij als beginnend bestuurder met een promillage van 1.37 achter het stuur had gezeten. Dat is meer dan 6 keer de norm. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.
(005941)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053