Gemeente Eemnes

Persberichten

Voorontwerp bestemmingsplannen Landelijk Gebied 2010

Het plangebied van het bestemmingsplan Landelijk Gebied omvat het grootste deel van het gemeentelijk gebied. Een uitzondering hierop wordt gevormd door de kern Eemnes, de lintbebouwing langs de Wakkerendijk en Meentweg en de gebieden ten westen van de snelweg A27 en ten zuiden van de snelweg A1.

Het plangebied van het bestemmingsplan Wakkerendijk-Meentweg omvat de lintbebouwing ten westen van de Wakkerendijk en de Meentweg, de dijk en de weg zelf. Met uitzondering van het gedeelte Wakkerendijk 2 t/m 34 en Meentweg 1. Verder valt een klein stukje ten oosten van de Wakkerendijk binnen het plangebied, te weten de kerk en de direct aanslui-tende bebouwing.

Directe aanleiding voor de twee nieuwe bestemmingsplannen vormt de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen in combinatie met eisen en voorwaarden uit nieuw beleid, zoals de Nota Plattelandsvernieuwing, en nieuwe wet- en regelgeving, zoals de Wet ruimtelijke ordening. De gemeente Eemnes heeft daarom besloten om deze bestemmings-plannen te actualiseren.

Ingevolge de Inspraakverordening zullen de voorontwerp bestemmingsplannen Landelijk gebied 2010 en Wakkerendijk-Meentweg 2010 vanaf vrijdag 26 juni 2009 gedurende acht weken ter inzage worden gelegd. Gedurende deze periode kan een ieder beide bestem-mingsplannen inzien bij de balie Bouwen en vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 1-5 te Eemnes. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 12.30 uur en maandag ook van 13.30 15.30 uur. De bestemmingsplannen zijn daarnaast te raadplegen via de website van Eemnes (www.eemnes.nl). Tevens zal op zowel woensdag 1 juli 2009 als donderdag 2 juli 2009 van 19.30 uur tot 22:00 uur een inspraak-avond worden gehouden in het kantoor van de BEL Combinatie (in de raadzaal), Zuidersin-gel 1-5 te Eemnes. Op beide avonden komen beide bestemmingsplannen aan de orde. Tijdens deze inspraakavonden kan een ieder de voorontwerp bestemmingsplannen inzien en bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Tevens zal om 20:00 uur een korte presentatie gehouden worden waarbij de belangrijkste aspecten van deze twee bestem-mingsplannen toegelicht worden.

U kunt gedurende de ter inzage periode schriftelijk een reactie indienen bij Burgemeester en wethouders van Eemnes, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes onder vermelding van Inspraakre-actie voorontwerp bestemmingsplan Landelijk gebied 2010 en/of Inspraakreactie vooront-werp bestemmingsplan Wakkerendijk-Meentweg 2010. U kunt ook tijdens de inspraak-avond uw reactie (op papier) kwijt.

Deze bestemmingsplannen worden tevens naar diverse instanties, zoals de provincie Utrecht en het Waterschap, verzonden in het kader van het vooroverleg (ex artikel 3.1.1 Bro).

Download:
Voorontwerp Bp Landelijk Gebied 2010
Plankaart A
Plankaart B
Plankaart C
Voorontw BP Wdijk-Meentweg, regels
Voorontw BP Wdijk-Meentweg, toelichting
Plankaart Wdijk-Meentweg

Acrobat Reader
Om PDF-documenten te kunnen lezen en printen, heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Als u niet over dit programma beschikt, kunt u het gratis ophalen van de Adobe website. Met de Acrobat plug-in (beschikbaar voor alle standaard browsers) kunt u de documenten rechtstreeks in uw browser opvragen en direct uitprinten.

(Gepubliceerd 26-06-2009)