Politie Hollands Midden

Datum: 29 juni 2009

Hillegom Onderzoek naar mishandeling De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 18-jarige jongen uit Hillegom. Zondag 28 juni fietste hij rond 02.30 uur ter hoogte van de kruising Heereweg met de Oranjelaan toen hij van zijn fiets werd gereden. Hij keek om en zag drie jongens waarvan er één hem om zijn nek greep en klappen in het gezicht gaf. Een ander uit het groepje trok de aanvaller van hem af waarna de drie wegfietsten in de richting van Hillegom. De Hillegommer liep door het voorval een bult op het voorhoofd en een dikke bloedneus op. Vermoedelijk hield het voorval verband met een eerdere woordenwisseling tussen de Hillegommer en een groepje van zes jongens ter hoogte van de Westelijke Randweg.

Noordwijk Fietsers gevallen door gladheid Zondagmorgen 28 juni zijn een aantal fietsers op de Voorstraat gevallen door het gladde wegdek. De straatklinkers waren glad geworden door een substantie die uit de bomen viel en meekwam met door mist ontstane druppels. Zes vrouwen waren daardoor al ten val gekomen. Een aantal liep daardoor letsel op aan hoofd en knie waarvoor ziekenhuisbezoek noodzakelijk was. De politie sloot de Voorstraat, het Lindeplein en de Douzastraat af en waarschuwde de gemeente. Deze strooide zand waardoor de weg weer begaanbaar en opengesteld werd.

Katwijk Veroorzaker ongeval aangehouden Een 24-jarige bromfietser uit Katwijk is zondag 00.40 uur door omstanders achtervolgd en vastgehouden nadat hij op het viaduct van de N206 een 16-jarig meisje uit Katwijk op haar bromfiets had aangereden. Het meisje kwam vanaf de Rijnstraat en de man vanaf de Zeeweg. Op het viaduct botste hij frontaal tegen het meisje. Deze kwam ten val en liep diverse schaafwonden op. De veroorzaker ging er vandoor. Omstanders grepen echter in, gingen achter hem aan en hielden hem vast tot de politie kwam. Deze hield hem aan omdat er ook aanwijzingen waren dat hij had gedronken. Dit bleek zo te zijn. Een ademanalyse van hem kwam uit op een uitslag van 545 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen en maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding.

Katwijk Politie zoekt automobilist De politie is op zoek naar de bestuurder van een blauwe Renault Laguna. Zondag 28 juni rond 12.00 uur reed hij op de Boslaan met opzet tegen een scooter met daarop een 19-jarige jongen uit Leiderdorp en een 17-jarig meisje uit Leiden. De scooter liep schade op en het meisje een kneuzing en bloeduitstorting aan haar pols. De auto reed weg in de richting van de Meeuwenlaan. Vermoedelijk is irritatie bij de automobilist de oorzaak van dit voorval. Nadat de scooterrijder op de Koningin Julianalaan een fietser inhaalde toeterde de achter hem rijdende automobilist al. Op de Boslaan kwam hij naast hem rijden, stak zijn middelvinger op en stuurde naar rechts waarbij de scooterrijder werd geraakt. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844.

Nieuwerbrug Mishandeling De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 54-jarige man uit Voorschoten. Deze fietste zondag 28 juni rond 09.30 uur op zijn racefiets over het fietspad Weijpoort waar hij een vuistslag op zijn kaak kreeg van een nog onbekende jogger. Dit gebeurde bij het passeren van hem. De fietser liet zijn fietsbel horen om te laten weten dat hij er aan kwam. De jogger draaide zich om, ging met wijde armen en benen op het pad staan. De fietser gaf aan dat hij hem links zou gaan passeren. Dit deed hij en kreeg de vuistslag van de man. De politie zocht naar hem maar kon hem niet meer vinden.

Haastrecht Bij oversteken aangereden Een 59-jarige man uit Haastrecht is vrijdag 26 juni rond 17.45 uur gewond geraakt toen hij bij het oversteken van de Provincialeweg Oost werd aangereden door een auto die bestuurd werd door een 52-jarige man uit Gouda. Vermoedelijk had hij de auto over het hoofd gezien toen de Haastrechter met zijn fiets overstak. Met onbekend letsel is het slachtoffer overgebracht naar een ziekenhuis.

Leiden Twee tassendieven aangehouden De politie heeft op zaterdag 27 juni om 04.50 uur een meisje van 17 jaar en een vrouw van 18 jaar, beiden uit Leiden, aangehouden op verdenking van het stelen van een tas. Een 19-jarige getuige uit Leiderdorp had de twee met drie tassen de Lange Scheistraat in zien lopen. De politie hield het tweetal vervolgens staande. Zij lieten de politie twee tassen zien en ontkende een derde te hebben. De getuige was erg zeker van zijn zaak en daarom zocht de politie in de Lange Scheistraat naar de derde tas. Aan het begin van de straat, achter een hekwerk troffen de agenten de lege tas aan. Hierop werden de twee verdachten aangehouden. De inhoud van de gestolen tas werd teruggevonden in de tassen van de twee. De 20-jarige eigenaar uit Leiden van het gestolen goed heeft haar spullen weer terug.

Leiden Inbreker aangehouden De politie heeft op maandag 29 juni om 04.15 uur een 32-jarige inbreker uit Leiden op heterdaad aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Laat de Kanterstraat. De 33-jarige bewoonster hoorde dat er iemand beneden in haar woning liep. De politie kwam ter plaatse en omsingelde het gehele woningblok en ging vervolgens de woning binnen. Daar trof zij in de gang een televisie aan die klaar stond om meegenomen te worden. De inbreker was gevlucht en door agenten werd gezien hoe de verdachte door verschillende tuinen klom en zij zetten een achtervolging in. Dankzij de inmiddels wakker geworden buren kon worden vastgesteld waar de inbreker zich ophield en kon hij worden aangehouden in de Meij Streefkerkstraat. Op aanwijzingen van de 32-jarige verdachte kon onder meer een tas die hij uit de woning had gestolen worden gevonden.

De deur was met een antenne van een auto in de buurt opengehengeld. Voor de vernieling van de antenne zal aangifte worden gedaan.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconden telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. '1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.' Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.

Leiden Snorfietser ten val Op zaterdag 27 juni om 19.55 uur kwam een 69-jarige snorfietser uit Gorssel ten val op de Oude Herengracht. Hij is met heupletsel per ambulance overgebracht naar het LUMC. Er zijn geen anderen bij het verkeersongeval betrokken.

Gouda Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft zaterdag 27 juni een 23-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van mishandeling van een buschauffeur. De verdachte stak rond 15.00 uur over nabij de kruising Verzetslaan met de De Rijkestraat en kreeg daar een conflict met de chauffeur. De buschauffeur toeterde waarna de verdachte op de bus sloeg. De chauffeur stapte hierna uit waarna er een woordenwisseling ontstond. De verdachte spuugde de chauffeur in het gezicht en zou daarna geslagen zijn door de chauffeur. Hierop sloeg de verdachte de chauffeur meerdere keren. De chauffeur, een 33-jarige Waddinxvener werd zondag 28 juni aangehouden. Volgens hem werd hij behalve door de Gouwenaar ook nog door twee anderen geslagen. De politie doet verder onderzoek.


---