Politie Hollands Midden

Gouda - Aanhoudingen na overval op cafétaria

Gouda, 26-06-2009 o De politie heeft tussen dinsdag 9 juni en woensdag 17 juni drie Gouwenaren (17,17 en 18 jaar) aangehouden op verdenking van het plegen van c.q. betrokkenheid bij een overval in een cafetaria aan de Ruigenburg.

De overval vond plaats in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 april. Volgens twee medewerkers drongen twee gemaskerde personen via de achterdeur de zaak binnen. Hierop ontstond een gevecht waarna de personen de zaak verlieten en wegrenden. Uit het cafetaria bleek een geldbak gestolen te zijn.

De politie heeft in het onderzoek naar de overval meerdere getuigen gehoord waarna de verdachten konden worden aangehouden. De verdachten zullen zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

Een van de twee 17-jarige Gouwenaren die is aangehouden op verdenking van de overval wordt tevens verdacht van het stichten van brand in hetzelfde cafetaria in de nacht van zondag 17 op maandag 18 mei. Dit zou hij samen hebben gedaan met een 18-jarige jongen die ook is aangehouden. Behalve het cafetaria liepen omliggende bedrijven ook schade op.