Politie Zaanstreek-waterland

Overval sportzaak: politie zoekt getuigen

Zaandam o Zaterdagochtend rond 10.00 uur is er een overval gepleegd op een sportzaak aan de Gedempte Gracht.

Personeelsleden werden door twee mannen overrompeld toen zij de achteringang van de winkel wilden openen. Onder bedreiging van een vuurwapen werden zij naar binnen begeleid en gedwongen de kluis te openen. De daders zijn er met onbekende buit vandoor gegaan.

Getuigen gezocht
De politie heeft direct een onderzoek opgestart en komt graag in contact met getuigen. Mogelijk hebben de daders zich voor de overval al in de omgeving opgehouden. De twee mannen die het winkelpersoneel bedreigden zijn vermoedelijk van Noordafrikaanse afkomst. Het is niet bekend of er nog meer verdachten bij de overval betrokken waren.

De achteringang van de winkel ligt aan de Vinkenstraat, vlak bij de bushalte Vinkenstraat (lijn 60, 66, 69, 92 en 94) bij de
Vinkendwarsstraat. Het zou goed kunnen dat voorbijgangers of mensen die op de bushalte stonden te wachten voorafgaand of tijdens de overval iets gezien of gehoord hebben wat voor het politieonderzoek van belang kan zijn. Zij worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de Centrale Recherche van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844 (lokaal tarief).