Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

U wordt uitgedaagd om van Uw straat een Eigen Kracht straat te maken

Een Eigen Kracht straat is een straat waar de bewoners straatafspraken en de spelregels van de straat met elkaar afspreken. De deelgemeente zorgt voor een premie van 1.000 voor straten waar de bewoners straatafspraken willen maken. Met deze premie kunt u activiteiten in de straat organiseren om de leefbaarheid in de straat te bevorderen.

In 2009 kunt u zich met uw straat opgeven bij de deelgemeente Hoogvliet als uw straat in aanmerking wil komen voor een eigen kracht straat. Elke straat die mee wil doen, maakt vijf voornemens voor 2009 die u zelf kunt waarmaken. Drie voornemens staan vast en gelden voor elke deelnemende straat, twee moet u samen met uw buren maken. Deze twee voornemens kunnen dus van straat tot straat verschillen.

De vijf voornemens


1. Elkaar groeten als je elkaar tegenkomt


2. Nieuwe bewoners verwelkomen


3. Deelnemen aan straatactiviteiten om elkaar te ontmoeten en de contacten op peil te houden


4. (Dit voornemen maakt u samen met uw buren)


5. (Dit voornemen maakt u samen met uw buren)

De voornemens vier en vijf - die u samen met uw buren maakt - gaan een stapje verder. Deze voornemens hebben te maken met samen zorgen voor de straat en/of vriendelijk en verantwoord gedrag in de straat.

De spelregels voor de Eigen Kracht Straten 2009

· Uw straat (of plein of flat of plantsoen) moet tenminste 75 woningen tellen.

· Tenminste 1/5 van alle bewoners (kinderen, jongeren volwassenen en ouderen) moeten de goede voornemens steunen o.a. door hun handtekening eronder te zetten.

· Uw straat moet enkele gangmakers (actieve bewoners) hebben die de goede voornemens voor 2009 en 2010 levend zullen houden en daartoe ook activiteiten organiseren

Bijeenkomst Eigen Kracht Straten 2009

Datum: Donderdag 09 juli 2009

Plaats: SWH de Kom aan de Lengweg 259

Tijd: 19.00 uur tot 20.30 uur

Let op!

Om in aanmerking voor een Eigen Kracht straat 2009 te komen mag het project Mensen maken de Stad niet actief zijn in uw straat.

Voor informatie bel naar Ronald Bijnaar projectleider deelgemeente Hoogvliet 010-4726568.