Politie Gelderland-Zuid

Man aangehouden na bedreiging

Wijchen, 29-06-2009 o Zondag aan het begin van de avond is een 45-jarige man uit Wijchen in de Veenhof aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging en het rijden onder invloed.

Agenten kregen van de meldkamer het verzoek uit te kijken naar een auto waarin een man zat die even daarvoor een 34-jarige Nijmegenaar met een mes had bedreigd. Het kenteken en het type auto was bekend. In de wijk de Veenhof zagen de agenten de auto rijden en lieten de verdachte stoppen. De verdachte rook naar alcohol en moest blazen. De man blies een F (meer dan 650 ug/l).

De 45-jarige Wijchenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Wijchen. In zijn auto werd het mes waarmee hij de Nijmegenaar had bedreigd aangetroffen. Deze werd in beslag genomen. Tijdens de ademanalyse op het bureau blies de man 835 ug/l. Naast het opgemaakte proces-verbaal moest de Wijchenaar ook zijn rijbewijs inleveren en werd hem een rijverbod opgelegd van 10 uur. Wat de aanleiding is van de bedreiging is niet bekend. (14)

Laatst gewijzigd 29-06-2009 10:13 | © Regio Gelderland-Zuid |