IFAW


Canada's commerciële zeehondenjacht op laatste benen- 200.000 zeehondenpups wrede dood bespaard gebleven.

29 juni 2009

Vandaag heeft de Canadese overheid de commerciële zeehondenjacht van 2009 op zadelrobben gesloten, Dit jaar zijn er ongeveer 72.000 pups gedood in de jaarlijkse slachting, een klein deel van de vastgestelde quota van 280.000 zadelrobben.

De afname in het aantal gedode zeehonden valt samen met de opmerkelijk lage prijzen die de pelzen dit jaar opbrengen, en de aankondiging van het Europees handelsverbod op de import van zeehondenproducten.

"Doordat de vraag afneemt naar zeehondenproducten, zijn 200.000 zeehondenpups een wrede en onnodige dood bespaart gebleven", volgens Rikkert Reijnen van het IFAW.

" Het is de hoogste tijd dat de Canadese overheid een punt zet achter deze onnodige slachting en de zeehondenjagers helpt met de overgang naar andere bronnen van inkomsten", voegt Reijnen toe.

Dit jaar was er een vloedgolf van actie tegen de commerciële zeehondenjacht in Canada en elders ter wereld. In totaal hebben 30 landen nu een verbod op de verkoop van zeehondenproducten, Eerder dit jaar kondigde Rusland een verbod af op de jacht op zeehonden onder 1 jaar oud, waarmee de Russische commerciële zeehondenjacht in de Witte Zee zo goed als beëindigd is.