Platform Biologica


Expeditie Pieterpad



Gisteren, 28 juni, lanceerde klimaat-expeditieganger Bernice Notenboom de zomercampagne: `Expeditie Pieperpad!'. Het Pieperpad, een kersverse fietsroute van duizend kilometer lang , leidt van de Friese naar de Zeeuwse klei langs biologische aardappelvelden, boerderijen, Bed & Breakfasts en vele andere `pieperpad-pleisterplaatsen'. De hele fietsroute, een initiatief van Greenpeace en Biologica, staat beschreven in de deze week verschenen ANWB-gids: "Lekker fietsen, 1000 km Piepers".

De gids "Lekker fietsen, 1000 km Piepers" is verkrijgbaar bij de ANWB en via www.pieperpad.nl. Naast praktische info bevat de gids veel wetenswaardigheden, bijvoorbeeld hoe de aardappel in Nederland wortel schoot dankzij de Vlaamse botanicus Carolus Clusius. Iedereen die de komende maanden tenminste één van de veertien trajecten binnen de route aflegt of als een ware pionier het héle Pieperpad exploreert, maakt kans op binnenkort bekend te maken toepasselijke prijzen.

Bernice Notenboom op Pieperpad Expeditie
Afgelopen zondagochtend om 09.30 uur vertrok Bernice - de vrouw die als eerste Nederlandse voet op de Zuidpool zette en vorige maand als tweede vrouw van Nederland de Mount-Everest bedwong - op de fiets vanaf Station Amersfoort. Nu was zij de allereerste `Pieperpad Pionier'. De route van 68 km voerde over de Utrechtse Heuvelrug, langs kleine stadjes, dorpjes en traditionele boerderijen naar De Kraaybeekerhof voor een `Pieperpadpitstop'. Eindbestemming was biologische aardappelboerderij De Aardvlo in Bunnik.

Ode aan de aardappel
Greenpeace en Biologica maken zich samen sterk voor biodiversiteit en eerlijk eten. Met het Pieperpad laten zij fietsers proefondervindelijk kennismaken met de voordelen voor flora en fauna van de biologische en gentechvrije teeltwijze.

Foto: Hans Petersen
»