Gemeente Ameland


Toelage uitwonende studenten

Ouders (of verzorgers) van uitwonende studenten kunnen in aanmerking komen voor een gemeentelijke toelage van maximaal ⬠113,45 per maand.

Het betreft de leerlingen tot en met 17 jaar die aan de vaste wal studeren en wonen. Ook studenten van 18 jaar en ouder die een opleiding volgen in het voortgezet onderwijs (HAVO, VWO) komen hiervoor in aanmerking.

Bij een inkomen lager dan ⬠32.509,67 ontvangt u de maximale toelage. Is uw inkomen hoger dan dit bedrag, dan neemt de tegemoetkoming met elke meerverdiende euro langzaam af.

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor deze toelage? Dien dan toch een aanvraag in.

Â

Aanvragen toelage

Uw aanvraag voor een toelage voor het schooljaar 2009/2010 moet vóór
1 oktober 2009 bij de gemeente binnen zijn. Bij het aanvraagformulier moeten ook een aantal bijlagen ingeleverd worden: Â

* Een bewijs waaruit blijkt dat de student uitwonend is; Â
Â

* Een bewijs waaruit blijkt dat de student is ingeschreven aan de onderwijsinstelling die u op het formulier heeft ingevuld; Â
Â

* Het besluit van de Informatie Beheer Groep over uw aanvraag voor een tegemoetkoming in de onderwijsbijdrage en schoolkosten voor het schooljaar 2009/2010.
Â

Let op!

Aanvraagformulieren voor een gemeentelijke toelage zijn verkrijgbaar via onze website
Om het besluit van de Informatie Beheer Groep op tijd bij de gemeente in te leveren moet de aanvraag voor een tegemoetkoming bij de Informatie Beheer Groep nu zo spoedig mogelijk bij de Informatie Beheer Groep worden ingediend. De aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar via de website www.ib-groep.nl. U kunt de formulieren ook krijgen via de onderwijsinstelling waar uw zoon of dochter is ingeschreven.www.ameland.nl. Ze zijn ook verkrijgbaar bij de afdeling Welzijn op het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erica de Vries, telefoonnummer (0519) 555 571.